Повече от половината уебсайтове блокират потребителите на основата на националност

...
Повече от половината уебсайтове блокират потребителите на основата на националност
Коментари Харесай

Скоро българите ще могат да пазаруват свободно онлайн в целия ЕС

Повече от половината уеб страници блокират потребителите на основата на народност или местопребиваване. Новият Регламент прекратява това и основава условия за един по-справедлив пазар в интернет. Българските консуматори ще могат да пазарят онлайн в целия Европейски Съюз по-достъпно. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел директно след гласуването на Регламента за възбрана на голословно блокиране на консуматори при извършване на покупки онлайн (геоблокиране).

„ Новите правила дефинират три обстановки, при които са изключени каквито и да аргументи за друго отнасяне на клиенти от разнообразни държави-членки на Европейски Съюз, а точно: продажбата на артикули без физическа доставка, където потребителят самичък провежда доставката; продажбата на услуги, предоставяни по електронен път, да вземем за пример интернет хостинг и продажба на услуги с съответна локация, да вземем за пример, от България купувате билети за музей в Италия. “ Новият правилник ще направи по този начин, че потребителите ще могат да употребяват свободно разплащателните си карти без значение от коя страна са издадени. „ В момента има случаи, в които продажбата може да ви бъде отказана, тъй като въпросният френски онлайн магазин, работи само с френски карти, да вземем за пример. “, разясни Майдел.

Регламентът за възбраната на блокирането на географски принцип бе измежду предпочитаните досиета в Европарламента през 2017-а. Законодателите реализираха единодушие в границите на 18 месеца.

„ Това е следващата преграда, която премахнахме пред единния дигитален пазар. Освен че към този момент можем да пътуваме без роуминг, до края на годината ще можем да употребяваме абонаментите си за телевизия и филми (бел.ред. Регламент за преносимост), където и да се намираме в Европейски Съюз и ще се любуваме и на по-добро отнасяне при онлайн извършването на покупки (бел.ред. Регламент геоблокиране).”, добави българският евродепутат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР