В навечерието на първия си финал на Откритото първенство на

...
В навечерието на първия си финал на Откритото първенство на
Коментари Харесай

След историческата победа: Алкарас планира татуировка на Айфеловата кула

В навечерието на първия си край на Откритото състезание на Франция се появи фотография на 12-годишния Карлос Алкарас, който седи пред Айфеловата кула и гледа шампионата на огромен екран, заяви Би Би Си.

Сега Алкарас възнамерява да си направи татуировка на емблематичната забележителност, която да му припомня, че е спечелил шампионата, който е обичал като дете.

21-годишният Алкарас завоюва третата си купа от Големия шлем, откакто във финала на Ролан Гарос победи с 3:2 сета Александър Зверев.

 След историческата победа: Алкарас възнамерява татуировка на Айфеловата кула Александър Зверев иКарлос Алкарас, Getty Images

С успеха си в Париж той се трансформира в най-младият тенисист с трофеи от Шлема на трите разнообразни настилки.

 След историческата победа: Алкарас възнамерява татуировка на Айфеловата кула Карлос Алкарас след успеха

„ Спечелването на шампионат от Големия шлем постоянно е особено, само че тук, на Ролан Гарос, знаейки всички испански играчи, които са печелили тук, да сложа името си в този лист е необикновено “, сподели младият тенисист.

Успехите на тенисиста от Мурсия в Големия Шлем започнаха на 11 септември 2022 година с триумфа на US Open. Короната в Ню Йорк го направи и най-младият номер 1 в историята на 19 години, четири месеца и шест дни.

 След историческата победа: Алкарас възнамерява татуировка на Айфеловата кула Карлос Алкарас, Getty Images

„ Мечтаех да бъда на това място, откогато започнах да играя тенис и бях на пет или шест години. “

16 юли 2023 година беше датата, на която Карлитос завоюва на тревата на Уимбълдън. 9 юни 2024 година ще бъде запомнен като деня, в който той се качи на трона на Ролан Гарос.

„ Айфеловата кула ще бъде на левия ми глезени ще е с дата отфинала на Ролан Гарос “, сподели Алкарас.

Алкарас оставя след себе си обожавания от него Рафаел Надал, който беше най-младият, спечелил трите огромни шампионата на разнообразни настилки. Краля на клеязатвори кръга на Откритото състезание на Австралия през 2009 година, когатобеше на 22 години и 7 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР