Повече от половината от анкетираните украинци изразяват подкрепата си за

...
Повече от половината от анкетираните украинци изразяват подкрепата си за
Коментари Харесай

Повече от половината украинци биха подкрепили присъединяването им към НАТО и ЕС

Повече от половината от интервюираните украинци показват поддръжката си за евроатлантическата интеграция на страната им. За това свидетелстват данните от анкетата, оповестени в четвъртък от социологическата група „ Рейтинг “, заяви ТАСС, съобщи организация „ Фокус “.

„ 64% от интервюираните биха подкрепили присъединението на Украйна към Европейския съюз на референдум, 54% - към НАТО “, се споделя в изследването.

В същото време 27% от интервюираните биха дали своят вот срещу присъединението на Украйна към Европейски Съюз, 4% няма да гласоподават и 5% не отговорят. 35% биха дали своят вот срещу приемането на Украйна в НАТО, 3% няма да гласоподават, а 8% се затрудняват да отговорят.

Според изследването, 50% от интервюираните смятат оптималния външнополитически вектор за Украйна към Европа, 9% - към Русия, 35% - на еднообразно разстояние от Европа и Русия, 6% се затрудняват да отговорят.

Анкетата е извършена сред 20 юли - 9 август на цялата територия на страната. Методът CATI (телефонни изявленията благодарение на компютър) е употребен за интервюиране на 20 хиляди респонденти на възраст над 16 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР