Повече от половината българи не харесват начина, по който се

...
Повече от половината българи не харесват начина, по който се
Коментари Харесай

Над половината българи не харесват начина, по който празнуват абитуриентите

Повече от половината българи не харесват метода, по който се организират абитуриентските балове през днешния ден, и са съгласни с изказванието, че не е нужно да си прочел доста книги, с цел да живееш добре. Изводите са от представително измежду пълнолетното население на страната изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено от 11 до 18 май измежду 816 души.

Според данните 56% от интервюираните не утвърждават по какъв начин се организират абитуриентските балове в последните години, а 27% на 100 харесват наложилите се обичаи. Оценката значително зависи от възрастта, като измежду групите сред 18 и 25 години, както и измежду тези на възраст сред 26 и 35 години, доминират тези, които харесват метода, по който се организират баловете. При най-младите да вземем за пример има близо 70% утвърждение. Точно толкоз е неодобрението измежду интервюираните на повече от 56 години.

Що се отнася до изказванието " Не е належащо да си прочел доста книги, с цел да живееш добре ", с него са съгласни 53% от интервюираните, като съвсем няма разлика в позицията на млади и остарели. С тази теза не са съгласни 35 на 100 от запитаните, до момента в който 12% нямат мнение.

В навечерието на 24 май от " Галъп интернешънъл " задават и един граматически въпрос, целящ да ревизира познанията за слагане на цялостен член. От организацията питат дали е вярно да се напише " Магазина се реалокира " или " Магазинът се реалокира ".

53% от интервюираните са дали или налучкали верния отговор, 16% от интервюираните са заложили на " магазина ", като и тъкмо толкоз са си признали, че не знаят. Докато за 15 на 100 от запитаните и двата разновидността са правилни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР