Бившата приятелка на основателя на банкрутиралата криптоборса FTX Сам Банкман-Фрийд

...
Бившата приятелка на основателя на банкрутиралата криптоборса FTX Сам Банкман-Фрийд
Коментари Харесай

Бившата приятелка на Сам Банкман-Фрийд отива в затвора, въпреки помощта ѝ за осъждането му

Бившата другарка на създателя на банкрутиралата криптоборса FTX Сам Банкман-Фрийд получи ефикасна присъда, макар че оказа помощ на американските управляващи да го осъдят.

Каролин Елисън, която изигра основна роля в процеса против крипто бизнесмена, беше наказана на 2 години затвор. Съдия Люис Каплан разяснява, че условната присъда в нейния случай не би била задоволителна и изясни, че присъдата е ниска, защото приносът на Елисън в осъждането на Банкман-Фрийд е бил " доста, доста значителен ", оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

30-годишната Елисън се призна за отговорна по няколко обвинявания в машинация и пране на пари, за всяко от което оптималната присъда е 20 години зад решетките. Тя беше измежду най-близките сътрудници на създателя на FTX, като за известно време беше и негова персонална партньорка.

През ноември 2022 година ръководената от Сам Банкман-Фрийд борса подаде молба за отбрана от неплатежоспособност. Самият той беше наказан през март тази година на 25 години затвор за корист със средства на клиенти, довела до банкрута на третата по величина криптоборса в света. В момента Банкман-Фрийд апелира присъдата си.

Конкретният мотив за банкрута на FTX стана изтекла в медиите информация, че свързаната с създателя ѝ Alameda Research има големи ресурси от валутата FTT, която също бе следена от някогашния крипто милиардер. В началото на 2023 година особено назначен синдик на банкрутиралата борса съобщи, че съгласно него аргументите за срутва са " доста дребна група от извънредно неопитни и необразовани хора ". 

Сам Банкман-Фрийд беше измежду огромните донори на Демократическата партия и наедрял финансов донор на предизборната акция на Джо Байдън за президентския избор през 2020 година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР