Рекорден брой пътувания са направили българите през изминалите празници през

...
Рекорден брой пътувания са направили българите през изминалите празници през
Коментари Харесай

В Банско отчитат висок брой туристи по време на летния сезон

Рекорден брой пътувания са създали българите през миналите празници през месец септември. Десетки българи избраха да почиват по българските курорти. В Банско регистрират висок брой туристи по време на летния сезон, пише lupa.bg.

Данните демонстрират, че над 360 хиляди българи са пътували в интервала 6 - 22 септември. България се подрежда в топ 5 на страните, които регистрират висок растеж на туризъм след пандемията.

„ Основно български посетители имаше към дните с двата български празника “, разяснява хотелиерът Димитър Колев.
Той добави, че България и Банско са подобаващи за целогодишен туризъм. По думите му Банско все по-успешно развива туристическа активност освен през зимата, само че и през лятото.

„ Усилията на бизнеса и община Банско демонстрират положителни резултати, че целогодишният туризъм в Банско има бъдеще. Ако разгледаме това, че България е дадена от Господ като част от парадайса, аз мисля, че Банско е ВИП част от парадайса. Хората с наслада се гмурваха в планината по време на огромните жеги. Ние би трябвало да използваме този капацитет ", разяснява още хотелиера.

Туристическият отрасъл към този момент се готви за коледно-новогодишните празници. Димитър Колев изрази вяра за сполучлив зимен сезон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР