Повече от месец корабът Царевна, на борда на който са

...
Повече от месец корабът Царевна, на борда на който са
Коментари Харесай

17 български моряци са блокирани в пристанището в Мариупол повече от месец

Повече от месец корабът " Царевна ", на борда на който са 17 български и 3-ма украински моряци, остава блокиран на пристанището в Мариупол. Днес близки на българите показаха терзание, тъй като при последния сбъднат контакт моряците са съобщили, че корабът е бил под обстрел. Освен това провизиите на екипажа били на изчерпване, заяви Нова ТВ.

Роднини на моряците настояха за незабавна интервенция на страната, а от партия " Възраждане " за следващ път желаеха да се подхващат незабавни ограничения по случая.

" Аз персонално не мога да схвана по какъв начин е допустимо повече от месец да не можем да изкараме 20 индивида. Не 200, не 2000 - двайсет са. Корабът е към този момент със вреди. От няколко дни има пукнати стъкла, има дупки по самия обков на кораба ", разяснява брачна половинка на един от моряците, Севдалина Стоянова.

" Не съветски, а украинските войски ги задържат там на пристанището и просто ги държат като щит. Като жив щит ", добавя сестра на един от моряците, Радка Миланова.

От Политическа партия " Възраждане " също взеха отношение по тематиката.

" В момента 17 души на процедура се явяват заложници на безхаберието на българската страна. Повтарям още един път те са заложници на безхаберието на българското държавно управление, което прави всичко належащо, с цел да подкрепя Украйна, само че не му пука за българските жители там ", съобщи водачът на партията Костадин Костадинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР