Повече от една пета от руския втечнен природен газ, който

...
Повече от една пета от руския втечнен природен газ, който
Коментари Харесай

Европейските пристанища помагат за продажбата на над 20% от вноса на руски LNG

Повече от една пета от съветския полутечен природен газ, който доближава до Европа, се пренасочва към други елементи на света. Тази процедура усилва приходите на Москва макар напъните на Европейски Съюз да ги ограничи в отговор на пълномащабната инвазия в Украйна. Макар че договорите за така наречен претоварване на съветски полутечен природен газ са неразрешени във Англия и Нидерландия, данните от 2023 година сочат, че позволените съветски газови доставки рутинно се трансферират сред танкери в Белгия, Франция и Испания, преди да бъдат изнесени към купувачи на други континенти.

Прехвърлянето на кораби е от решаващо значение за Русия, която се пробва да употребява по най-хубавия метод арктическия си флот. Обикновено претоварването се прави сред съветските танкери от " мразовит клас ", които се употребяват за придвижване сред полуостров Ямал и Северозападна Европа, и елементарните танкери за полутечен природен газ, които по-късно отплават към други пристанища, освобождавайки корабите от " мразовит клас " за връщане на север.

Пристанищата в Белгия, Испания и Франция към момента получават обилни размери от сибирския цех " Ямал СПГ ", чиито най-големи акционери са вторият по величина съветски производител на природен газ " Новатек ", Китайската национална петролна корпорация и френската енергийна компания TotalEnergies.
Прехвърлянето на кораби е от решаващо значение за Русия, която се пробва да употребява по най-хубавия метод арктическия си флот. Реклама
По данни на аналитичния център Институт за енергийна стопанска система и финансови разбори, от 17.8 милиарда куб.м съветски полутечен природен газ, постъпил в Европейски Съюз сред януари и септември тази година, 21% са били трансферирани на кораби, предопределени за страни отвън Европейски Съюз, в това число Китай, Япония и Бангладеш.

През 2023 година пристанищата Зеебрюге в Белгия и Монтоар дьо Бретан във Франция ще получат най-вече съветски полутечен природен газ от всички пристанища в Европейски Съюз.

Според данни на Института за енергийна стопанска система и финансов разбор близо 21% от 17.8 милиарда uубични метра съветски LNG, доставен до Европа за интервала сред януари и септември 2022 година, е превозен към неевропейски страни, измежду които са Китай, Япония и Бангладеш. Реклама Няма наказания за природния газ
За разлика от въглищата и петрола, против съветския полутечен природен газ няма наложени наказания от Европейски Съюз, само че Европейската комисия разгласи, че страните членки би трябвало да прекратят използването си на изкопаеми горива от Москва до 2027 година

Ана-Мария Ялер-Макаревич, водещ енергиен анализатор в IEEFA, споделя, че доставките съветски LNG за Европа са намалели след началото на съветската инвазия в Украйна, само че не престават да са обилни и да се подценяват от държавните управления. " Европейски Съюз не мисли за това, когато приказва за възбрана, сподели тя. - Не броят трансграничните доставки. "

Амунд Вик, консултант за Eurasia Group и някогашен енергиен министър на Норвегия, сподели, че европейските държавни управления са се сложили в комплицирана обстановка. Държавите ще имат усложнения " да забранят вноса на съветски LNG другаде, в случай че самите те го употребяват. " " Ще ги видите да вървят на пръсти към тематиката тази зима. "

Преди нашествието в Украйна през 2022 година Европейски Съюз внасяше 155 милиарда куб.м тръбопроводен газ от Русия. За да размени тези количества, съюзът откри различни снабдители като Съединени американски щати, Катар и Норвегия. Някои страни като Германия подписаха дълготрайни контракти за доставки на газ с Катар. Независимо от ограниченията Европейски Съюз внесе рекордни количества съветски полутечен газ тази година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР