Повече от 70 евродепутати от основните политически групи в Европейския

...
Повече от 70 евродепутати от основните политически групи в Европейския
Коментари Харесай

Андрей Ковачев поведе кампания за по-голям ангажимент на ЕС в сферата на здравеопазването

Повече от 70 евродепутати от главните политически групи в Европейския парламент разгласиха апел за продължение на дейностите на Европейски Съюз в региона на опазването на здравето и засилено съдействие сред страните членки, заяви пресцентърът на ГЕРБ.


Текстът на политическата декларация е препоръчан от българския евродепутат от ГЕРБ доктор Андрей Ковачев и е подсилен от учредената по негова самодейност неофициална Група от евродепутати за достъп до качествено опазване на здравето, както и доста други евродепутати, които се интересуват от здравни въпроси. Техният апел идва в навечерието на дебата за положението на Европейския съюз, който ще се организира на следващия ден в Европейския парламент. Дебатът ще стартира с годишната тирада на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в която той ще показа своите визии за бъдещето на Европа на основата на петте сюжета, показани по-рано тази година. Два от тях плануват Европейския съюз да приключи дейностите си в сфери, в които се смята, че носи по-ограничена добавена стойност или не е в положение да извърши обещаното. Това включва изключително области като опазването на здравето, които не са директно свързани с действието на единния пазар.

"Всички ние се радваме на по-добро здраве с помощта на съдействието и взаимоотношението в областта на опазването на здравето на европейско равнище. Затова е значимо да няма оттегляне от постигнатото досега и да забележим даже по-голям ангажимент на Европейски Съюз към здравето на европейските жители. Над 70% от тях чакат Европейски Съюз да прави повече в тази област ", разяснява Андрей Ковачев.
Следва цялостният текст на декларацията:

"Ние, долуподписаните членове на Европейския парламент, сме надълбоко загрижени по отношение на вероятността за понижаване на уговорката на Европейския съюз в региона на опазването на здравето, обрисувана от някои от сюжетите в "Бялата книга за бъдещето на Европа ". Европейската интеграция донесе обилни изгоди за здравето на всички европейци. Това съдействие би трябвало да бъде поддържано, с цел да се подсигурява, че жителите на Европейски Съюз имат равни благоприятни условия да получават качествени здравни грижи и услуги в своята страна. Пациентите не би трябвало да заплащат цената, която е резултат от неналичието на общи европейски политики в опазването на здравето.

Ние имаме вяра, че Европа е освен това от общ пазар и обща валута. Укрепването на икономическите основи на европейския план безспорно е от решаващо значение, само че не би трябвало да забравяме, че това е просто средство за реализиране на разцвет в Съюза. Здравето е причина за разцвет и амбициозната европейска стратегия за напредък и работни места не може да бъде реализирана без здрави европейски жители.

Европейските здравни системи се мъчат да се оправят с неотложните провокации като застаряващото население, недостигащите здравни бюджети и възходящите равнища на здравни неравенства. Тези провокации надвишават националните граници на държавите-членки и изискват общи европейски решения. Игнорирането им освен ще бъде стопански неефективно, само че и политически рисково. Големите несъответствия в опазването на здравето подкопават общественото единение и предизвикват политическото неодобрение. По този метод се попречват съдействието и процесът на европейска интеграция.

За да подсигурим бъдещето на Европейския съюз, би трябвало да се противопоставим на популистката изразителност и да отговорим на упованията на европейските жители. Скорошните изследвания на Евробарометър демонстрират, че към 70% от европейците желаят по-голям ангажимент на Европейски Съюз в областта на опазването на здравето. Призоваваме за продължение на дейностите на Европейския съюз в региона на опазването на здравето и засилено съдействие сред държавите-членки на Европейски Съюз като причина за устойчивото развиване на нашия Съюз. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР