Повече от 60 електромобила се включиха днес в 400-километров автопоход

...
Повече от 60 електромобила се включиха днес в 400-километров автопоход
Коментари Харесай

Над 60 електромобила участват в 400-километров преход из България

Повече от 60 електрическия автомобил се включиха през днешния ден в 400-километров автопоход по пътищата на България. Инициативата е на българската общественост на феновете на електрически автомобили и транспортни средства, задвижвани от ток, проведена посредством YouTube канала Car Life by Dani, заяви за Българска телеграфна агенция Даниел Рангелов.

Походът " EV Tour 400 Голямото измерване " потегли в 9:30 ч. от паркинга на ИКЕА София и минава по маршрута София - Пловдив - Карлово - София. В посока Пловдив колите пътуват по автомагистрала " Тракия ", а в посока София - по Подбалканския път.

Всички електрически автомобили пътуват с еднообразно движение и зареждат на едни и същи станции по маршрута. Прецизно се замерва разходът на ток на всички участници ще бъде формирана точна статистика за него, за скоростта на зареждане, както и за други съществени индикатори на електроколите при идентични пътни и атмосферни условия.

Потвърдилите присъединяване електрически автомобили (не хибриди, а чисти EV) са от марките Tesla, Mercedes, Hyundai, Ford, BMW, Peugeot, Renault, Skoda, Audi, Nissan и Volvo.

Колко харчат електрическите автомобили, има ли задоволително зарядни станции в България, може ли да се стигне до морето и назад с електрическа кола, може ли електрически автомобил да “отвлече ” притежателя си – тези и доста други въпроси ще получат отговор по време на " EV Tour 400 ", показват още уредниците.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР