Повече от 24 часа след скандалния опит на лидера на

...
Повече от 24 часа след скандалния опит на лидера на
Коментари Харесай

СЕМ порица анонимно лидера на "Възраждане"

Повече от 24 часа след скандалния опит на водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов да изгони публицисти от пресклуба на Българска телеграфна агенция, Съветът за електронни медии се престраши да излезе с позиция по тематиката. Прави усещане, че в нея името на политика не се загатва, както и не излиза наяве по какъв мотив се разгласява декларацията. Макар че съставът на Съвет за електронни медии бе почти изцяло освежен преди няколко месеца, това не е първият случай, в който медийният регулатор в България върви след събитията и не смее да се опълчи ясно и изрично на офанзивите на политиците против публицистите. Особено безсилен и нерешителен Съвет за електронни медии беше при ръководството на Бойко Борисов. Точно както и Костадинов, водачът на ГЕРБ и негови подчинени в партията също постоянно обиждаха и проявяваха липса на почитание към репортерите.

Следва цялостният текст на декларацията на Съвет за електронни медии:   

Съветът за електронни медии за следващ път се обръща с апел към политиците да се придържат към цивилизационните правила на държание като подсигуряват спазването на правилата на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на публицистите.
Съветът към този момент е имал опция да съобщи, че потреблението на поучителен и голословно изострен звук от политически лица и представители на политически обединения, както и желанието им да дефинират типа на въпросите и тематиките на публицистите, са печално известни практики от предишното.Всеки опит за възпрепятстване на медиите в осъществяване на публичната им задача е посягане върху свободата на словото.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР