Повече от 20 години родопчани чакат откриването на граничния пункт

...
Повече от 20 години родопчани чакат откриването на граничния пункт
Коментари Харесай

Новият граничен пункт с Гърция Рудозем - Ксанти и тази година няма да заработи

Повече от 20 години родопчани чакат откриването на граничния пункт Рудозем - Ксанти. Той е от голяма важност за развиването на локалната стопанска система и туризма сред България и Гърция и за бърз достъп за разграничени семейства от двете страни на границата.

И това лято обаче новия граничен пункт няма да проработи, макар обещанието на че ще е подготвен при започване на 2021 година

Видимо граничният пункт е изцяло подготвен, което провокира неодобрение измежду локалните хора. В края на юли персонално го посети, с цел да види до каква степен е стигнало строителството. Тогава той изрази упованията си обектът да бъде приключен до края на тази година и да бъде пуснат трафикът най-малко за коли до 3.5 тона.

От Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) в известие до медиите в понеделник оповестяват, че крайният период за приключването на обекта е 31 декември 2021 година

Съобщението на Министерство на регионалното развитие е във връзка въпрос на. Те също са получили сигнали от поданици на област Смолян, че пунктът е подготвен, само че никой не споделя по кое време ще бъде открит. В отговора до тях от Министерство на регионалното развитие, качен на уеб страницата на Народното събрание, няма посочена дата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР