Повече от 150 електромонтьори на „Електроразпределение Юг“ (част от EVN

...
Повече от 150 електромонтьори на „Електроразпределение Юг“ (част от EVN
Коментари Харесай

Ето как Енергото обучава кадрите си за битка с авариите

Повече от 150 електромонтьори на „ Електроразпределение Юг “ (част от EVN България) минаха профилирани механически образования на подготвителния полигон на сдружението от септември 2016 година до септември 2017 година Обученията по „ Работа на височина и качество “ са измежду главните за работа по електроразпределителната мрежа, премахване на повреди по въздушни електропроводи и други Обученията на полигона, които се организират постоянно от април 2014 година, се водят от квалифицирани треньори, част от екипа на „ Електроразпределение Юг “, оповестиха от сдружението.

На полигона, който се намира в Стара Загора, са построени действителни уреди от електроразпределителната мрежа – 3 железорешетъчни стълба, 24 железобетонни стълба, въздушни електропроводи, бетонен трафопост. Съоръженията и оборудването разрешават провеждането на профилирани образования на действителна височина при премахване на повреди.

Специализираните образования на образователния полигон включват работа на височина без и напрегнат по електропровод въздушна линия 400 V (волта), работа на височина без напрежение по електропровод въздушна линия 20 kV (киловолта), симулация на спешно избавяне на потърпевш помощник на височина, работа по кабелни линии – „ приблизително “ и „ ниско “ напрежение, изработка на кабелни муфи, подвързване на кабелни разпределителни шкафове и други

Важен аспект в образованията е повишение равнището на сигурност при премахване на повреди, което включва разнообразни умения за потребление на защитни средства при работа на височина.

Чрез образованията в действителни условия на подготвителния полигон „ Електроразпределение Юг “ покачва квалификацията на своите електромонтьори за работа по електроразпределителната мрежа.

 Ето по какъв начин Енергото образова фрагментите си за борба с повредите  Ето по какъв начин Енергото образова фрагментите си за борба с повредите
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР