Повече от 15 години, от момента на приватизация, Лукойл не

...
Повече от 15 години, от момента на приватизация, Лукойл не
Коментари Харесай

Румен Гечев: Над 15 години Лукойл не са плащали данък печалба

" Повече от 15 години, от момента на приватизация, " Лукойл " не са платили 1 стотинка налог облага . Няма по какъв начин да приемем, че тяхната рафинерия в България е единствената губеща в света. Трябва да си заплащат налозите в България ". Това съобщи в студиото на " Офанзива " по " Нова телевизия " Румен Гечев, народен представител от Българска социалистическа партия.

Мнението му е, че разпределителните сдружения на електричество акумулират софтуерни загуби при транспорт на ток на свободния пазар. " Ако променим закона, тъй че да могат да купуват ток от контролирания пазар, цената на тока ще падне с 15%. Има разновидности за решение на казуса с цените , което ще докара до по-ранното повдигане на мораториума ", акцентира Гечев. И разяснява, че с общи старания може да се осъществя плана на АЕЦ " Белене ".
 Индустриалните потребители на ток оферират 4 ограничения вместо мораториума
Индустриалните потребители на ток оферират 4 ограничения вместо мораториума

Решението на Народно събрание заплашва енергийната сигурност на страната

По думите му " подхлъзването " се е състояло в периода му - от 1 януари 2021 година, което е безусловно недопустимо, защото приемането на документи със задна дата е недолюбвано. " Няма по какъв начин да въведете мораториума при разнообразни енергийни източници и друга динамичност на цените. Това не е допустима пазарна мярка , аи би трябвало да бъде вдигнат по-бързо ", показа той.

Затова и съгласно него е било належащо да се промени срокът и да се посочи времетраенето му - три месеца, до 31 март. " България е една страните с най-ниски цени за електричество за семействата. За компаниите пирамидата е противоположна ", разясни Гечев.

И добави, че страната е длъжна да даде обезщетения на енергоразпределителните сдружения, тъй като те ще претърпят загуби. " Компенсациите са 110 лева, само че бизнесът споделя, че са незадоволителни. Трябва да се обмисли и понижаване на Данък добавена стойност върху тока по европейски образец ", уточни депутатът.
 Искаме от Европейска комисия да понижим Данък добавена стойност на доставките на ток и природен газ
Искаме от Европейска комисия да понижим Данък добавена стойност на доставките на ток и природен газ

За осъществяване на консултация с Комитета по Данък добавена стойност към Европейската комисия

Относно зелената договорка той счита, че нуклеарната енергетика и природният газ би трябвало да бъдат включени в зеления пакет. " Българска социалистическа партия упорства за необлагаем най-малко и ще държим на това в идващия бюджет ", приключи Румен Гечев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР