Повече от 15 000 оръжия, 140 000, от които огнестрелни,

...
Повече от 15 000 оръжия, 140 000, от които огнестрелни,
Коментари Харесай

Французите предват оръжията си на държавата

Повече от 15 000 оръжия, 140 000, от които огнестрелни, са били предадени на френската страна като част от акция, проведена от вътрешното министерство за битка най-много против домашното принуждение и злополуки, съобщи Франс прес.

Декларирани са и общо 50 000 оръжия, които до момента не са били регистрирани по надлежния ред. Така общият брой на оръжията, излезли на ярко сред 25 ноември и 2 декември доближи 200 000, сподели министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен.

Близо 4 милиона муниции и снаряди също бяха събрани в границите на тази интервенция, която целеше попречване на принуждение в фамилията, битови злополуки и обири на оръжие.

Дадените гаранции, че на хората, предали оръжие, няма да бъде търсена административна или правосъдна отговорност за това, че нелегално са го държали, както и многото приемателни пунктове – над 300, изясняват триумфа, сподели министър Дарманен.

През първото тримесечие на 2023 година в пет департамента ще се вкара пробно опростяване на процедурата по предаване на оръжие, заяви вътрешното ведомство.

Предаването на недекларирани оръжия остава допустимо през цялата последваща година, а регистрирането им в осведомителната система е наложително, акцентира министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР