Повече от 100 000 електрически коли, субсидирани от германския данъкоплатец

...
Повече от 100 000 електрически коли, субсидирани от германския данъкоплатец
Коментари Харесай

Как и защо електромобили, субсидирани от германските данъкоплатци, се озовават в други държави, включително и у нас?

Повече от 100 000 електрически коли, субсидирани от немския поданик - в това число хиляди електрически возила Tesla - са намерили своя път в чужбина, защото купувачите са употребявали схемата за стимулиране на германците, възлизаща на милиарди евро, предопределена да направи колите, захранвани с акумулатори, по-достъпни за елементарните водачи в Германия.

От 890 000 електрически коли, регистрирани в Германия през последните 10 години, по-голямата част от които са закупени с бонусите от страната, единствено 756 517 остават в страната, сочи публично изследване. Въпреки че дребна част от изчезналите коли са извадени от употреба, множеството от тях са продадени на водачи в прилежащи страни за облага.

„ До момента, в който по-късно тази година бъде регистриран едномилионният нов електромобил с акумулатори, близо една пета от тези коли ще са напуснали немските пътища “, споделя Матиас Шмид, основан в Берлин анализатор, който е един от създателите на това проучване. Според него „ губещият е немският поданик, който индиректно субсидира чистия въздух в градовете отвън Германия. “
`Как

Германия вкара схемата за субсидиране през 2016 година и от този момент е похарчила минимум 4.6 милиарда евро за безплатни средства за купувачите на електрически транспортни средства. Купувачите имат право на дотация до 6000 евро на автомобил, според от неговата цена.

" Така доста субсидирани транспортни средства се озовават в страни от Европа, където митата върху закупуването на нови коли и неналичието на държавни дотации направиха електрическите транспортни средства по-скъпи, в сравнение с в Германия ", споделя още Шмид.

Шмид също открива, че от 98 000 електрическия автомобил Tesla, регистрирани в Германия до юли тази година, единствено 76 690 са останали по пътищата на страната, което значи, че всяка пета Tesla е напуснала немския пазар. Ще напомним, че американският производител стартира да създава коли покрай Берлин тази година.

„ Съществува много явен арбитраж “, сподели водеща фигура в лизинговата промишленост, добавяйки, че огромни корпоративни автопаркове в Германия се възползват от препродажбата на субсидирани електрически модели. Германската опозиционна партия Die Linke, която от дълго време се противопоставяше на схемата за субсидиране, защото твърди, че ще бъде от изгода за корпорациите, споделя, че постоянно е било ясно, че тласъците са „ податливи на измами “.
`Как

„ Фактът, че даже не е имало едногодишен интервал на задържане [преди една кола да може да бъде продадена], е повече от техническа неточност и отваря вратата за машинация “, споделя депутатът Бернд Риексингер. Сега, немското съдружно държавно управление възнамерява да свие схемата за субсидиране през 2023 година, премахвайки тласъците за автопаркове.

В отговор на питане за злоупотреби със схемата, държавното управление декларира, че също по този начин ще удвои времето, което колите би трябвало да бъдат притежавани, преди да могат да бъдат продадени. „ Всеки, който желае да продаде своята субсидирана електрическа кола след по-малко от година, ще би трябвало да върне дотацията “, се споделя в изказване на немското министерство на стопанската система.

„ Загубата на стойност на използвана кола е доста по-висока след 12 месеца, тъй че бизнес моделът на препродажба в други европейски страни ще стане доста по-малко прелъстителен “, се споделя в изказването, само че се акцентира, че Германия се нуждае от използван пазар за електрически.
`Как


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР