Повече от 1,5 млн. домакинства в северния японски остров Хокайдо,

...
Повече от 1,5 млн. домакинства в северния японски остров Хокайдо,
Коментари Харесай

1,5 млн. домакинства в Северна Япония все още са без ток след земетресението

Повече от 1,5 млн. семейства в северния японски остров Хокайдо, който през вчерашния ден беше разлюлян от земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер, остават без електричество, заяви министърът на стопанската система, търговията и индустрията Хирошиге Секо, заяви БГНЕС.
" Без електричество в сегашния миг остават 1,55 млн. семейства “, означи той. Компаниите за транспорт на електрическа енергия вършат всичко опция, с цел да възстановят снабдяването, само че това може да отнеме няколко дни ", добави министърът и прикани локалните поданици да бъдат спестовни в използването на електрическа енергия.
Министър-председателят Синдзо Абе разгласи, че по последни данни жертвите на естествения прелом са 16 души, а други 26 се считат за безследно изчезнали. Дрги над 300 души за получили разнообразни пострадвания.
Земетресението с магнитуд 6,7 бе записано в 3.12 часа локално време /21.12 часа българско/. Епицентърът на подземния трус се намира в окръг Ибури, на югозападния остров Хокайдо, а огнището е на дълбочина към 37 км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР