Потреблението на въглища ще достигне невиждан в историята връх през

...
Потреблението на въглища ще достигне невиждан в историята връх през
Коментари Харесай

Очакват рекорд в употребата на въглища догодина

Потреблението на въглища ще доближи невъобразим в историята връх през 2022 година, предвиждат от Международната организация по енергетика. Икономическото възобновяване в света през актуалната година също покачва потребността от най-мръсното гориво и търсенето му се повишава до рекордни стойности.

През 2021 година количеството електрическа енергия, генерирано от въглища, пораства с 9 %, сочи отчет на организацията. През 2020 година потребността от въглища спадна с 4 % поради забавянето на стопанската система, само че през актуалната година търсенето набъбна по-бързо от това на източниците на електрическа енергия с невисок въглероден отпечатък. Сред една от аргументите е рекордно високата цена на природния газ.

Общото търсене на въглища, в това число за произвеждане на цимент и стомана, пораства с общо 6 % тази година. И въпреки че равнището е по-ниско от регистрираните през 2013/4 година, без интервенция от страна на държавните управления върхът може да бъде усъвършенстван през 2022 година

Въглищата са най-големият източник на въглеродни излъчвания по света.

Употребата на въглища за произвеждане на електрическа енергия пораства с 20 % в Съединени американски щати и Европейския съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР