Потребителите в Германия са изправени пред ново повишаване на цените

...
Потребителите в Германия са изправени пред ново повишаване на цените
Коментари Харесай

Германия се очаква ново поскъпване на храните


Потребителите в Германия са изправени пред ново повишение на цените на храните през идващите месеци, сочи изследване на икономическия институт " Ифо " (Ifo), представено от ДПА.

Почти всяка верига от магазини за хранителни и за първокласни артикули в Германия възнамерява да вдигне цените, регистрират от института за стопански проучвания в Мюнхен. Неговият показател, който следи упованията за придвижването на цените в тези сегменти от търговията на дребно, е достигнал 98,9 пункта при оптимално равнище от 100 пункта. 

По-голямата част от интервюираните от други сегменти на търговията на дребно в Германия също са дали отговор, че възнамеряват да усилят цените. При тях съответният показател на " Ифо " се е покачил от 75,5 на 78,6 пункта.

" Това значи, че равнищата на инфлацията евентуално ще останат високи към този момент ", означи икономическият специалист в " Ифо " Тимо Волмерсхойзер. Според него обаче са налице сигнали, които демонстрират, че инфлацията може последователно да отслабне до края на годината.

" Причина за това изказване е фактът, че ценовите упования при участниците в някои браншове от стопанската система понижават за втори следващ път ", сподели Волмерсхойзер. Става дума за индустрията, строителството и търговията на едро, посочи икономическият специалист. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР