Потребителите на Windows 10, които използват вградените приложения с реклами,

...
Потребителите на Windows 10, които използват вградените приложения с реклами,
Коментари Харесай

Реклами в Windows 10 приложения подвеждат и мамят потребителите

Потребителите на Windows 10, които употребяват вградените приложения с реклами, могат да бъдат цел на подвеждащи и лъжливи акции. Целта на тези акции е да ги убеди, че са инфектирани или пък, че печелят нещо. До болежка познати схеми.

Няколко вградени Windows приложения, като Microsoft News да вземем за пример, които идват вградени в OS, демонстрират реклами на потребителите. Ако тези реклами не бяха меко казано неуместни и незаконни, нямаше да има никакъв проблем. Редица консуматори рапортуват за нередността.

Когато рекламният сървър получи подвеждащата реклама, той я демонстрира на потребителя в браузърен прозорец. Уебстраницата, която се появява, цели да изплаши потребителя или да го убеди, че е спечелил огромна премия. Когато приказваме за опасността от вирус, страницата е направена образно да наподобява доста на страниците на Microsoft.

За много хора не е явно, че става на въпрос за подправена паника. По-опитните консуматори ще се сетят и просто ще затворят прозореца. Можем ли да разчитаме на това? Не! Неопитните консуматори могат да се снабдят с доста неприятности – действително да се заразят с вирус, да предадат персоналната си информация на някой подозрителен човек със съмнителни планове или да създадат ненужна покупка.

На немската Microsoft Answers страница казусът към този момент е разказан. Модераторът на доброволни начала Инго Ботчер удостоверява, че Windows приложения могат да отварят подправени страници. Разбира се, казусът се корени в това, че Microsoft позволява тези нагли акции в рекламната си мрежа.

Потребителите са посъветвани да затварят всички такива страници, което ще ги защищити от евентуалните вреди. Не това е методът, по който те ще схванат, в случай че устройството им е инфектирано с вирус.

По-генерално решение все още липсва. Единственото, което потребителите могат да създадат, е да спрат да употребяват въпросните приложения. За по-опитните и упорити потребители стои опцията да конфигурират и конфигурират DNS-базиран Ad Blocker. Всички останали ще би трябвало да изчакат от Microsoft да се захванат с премахването на лъжливите реклами и хората, които са ги пуснали, от мрежата си.
Заключителни думи
Microsoft не е единствената компания, която пропуща лъжливи рекламни акции в мрежата си. Припомняме, че и в Гугъл Search се появиха известия от рода на „ Вашият компютър наподобява инфектиран “. Подобни произшествия са се случвали и на други компании.

Проблемът е, че това дава съображение на доста критици да дефинират Интернет рекламата като риск за потребителите и самата мрежа. Също по този начин, тези нелоялни практики провокират от ден на ден хора да употребяват Ad Blocker. Заради това страдат рекламодатели и издатели, които не злоупотребяват. Неправилното справяне с този огромен проблем слага под риск както обособени интернет издания, по този начин и рекламния бизнес като цяло.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР