Постоянното сваляне и качване на килограми може би не е

...
Постоянното сваляне и качване на килограми може би не е
Коментари Харесай

Йо-йо диетите по-добри от наднорменото тегло

Постоянното събаряне и качване на килограми може би не е толкоз нездравословно за организма, колкото сте считали до в този момент. Дори е по-добрия вид за тялото ви, в сравнение с алтернативата да останете с наднормено тегло.

Твърдението е на учени от биотехнологичния институт на университет в Охайо, Съединени американски щати.

Разбира се, в най-хубавия случай е целесъобразно да поддържате килограми, които са положителни за вашето здраве и да постигате това без диети с така наречен йо-йо резултат. Изследванията на учените обаче потвърдили, че като цяло считаните за нездравословни диети с сходен резултат са по-добрият вид, тъй като в противоположен случай тялото е изложено на по-голям риск от диабет и други заболявания, в резултат на наднорменото тегло.

Обяснението за йо-йо резултата на диетите се крие в следните обстоятелства. Когато измененията метода си на хранене, както и количеството признати калории, вашето тяло се пробва да се приспособи към внезапното съкращаване на постъпващите калории.

Вследствие на това обмяната на веществата се забавя. В резултат за малко време могат да бъдат свалени изненадващо доста килограми. При доста хора обаче този резултат е изцяло задоволителен, с цел да се върнат незабавно към нормалните си хранителни привички.

Прекратяването на диетата тогава се трансформира в съществена причина за скоростно струпване на „ старите “ килограми. Най-лошото е, че забавената обмяна на веществата води и до струпване на повече килограми, от колкото са били при започване на диетата.

Текстът и проучванията на учените от Охайо не пазят и не предлагат йо-йо диетите.

Преди да се подложат на каквито и да е било диети, хората с наднормено тегло е целесъобразно да се съветват със експерт, защото всяка фрапантна смяна в метода на хранене е стрес за организма, който не заслужава занемаряване.

Най-важното е организмът ежедневно да получава съответна доза витамини и минерали. В противоположен случай последствията могат да бъдат рискови.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР