Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че

...
Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че
Коментари Харесай

САЩ: Русия възнамерява да заличи Украйна от картата на света

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд съобщи, че повече не трябва да има никакво подозрение, че Русия има намерение да унищожи Украйна като геополитическа единица и " да я заличи изцяло от картата на света ", съобщи Асошиейтед прес.

На съвещание на Съвета за сигурност на организацията Томс-Грийнфилд уточни, че Вашингтон вижда от ден на ден признаци, че Русия приготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, включително посредством слагането на противозаконна администрация в следените от нея региони " с задачата да провеждат подправени референдуми или да издадат укази за присъединение към Русия ".

Европейски Съюз осъди жестокостите на съветските сили в Украйна; Зеленски прикани Запада да разгласи Русия за " спонсор на тероризма "

Първият посланик на Европейски Съюз Жосеп Борел осъди жестокостите, осъществявани от съветските въоръжени сили и техните съдружници в Украйна съобщи Ройтерс.

" Европейският съюз интензивно поддържа всички ограничения да се подсигурява понасяне на отговорност за нарушаванията на човешките права и нарушаванията на интернационалното филантропично право, осъществявани по време на съветската агересия в Украйна ", се споделя в неговото изказване, публикувано през вчерашния ден.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че гибелта на десетки украински военнопленници в съветски затвор демонстрира ясно, че Русия би трябвало да бъда юридически приета за страна спонсор на тероризма. " Призовавам за това изключително Съединени американски щати. Трябва да има такова решение и то е належащо в този момент ", съобщи той в постоянното си среднощно видеообръщение.

Вчера проруски сепаратисти в Донецката област оповестиха, че след офанзива против следен от тях затвор в селището Еленовка са били убити десетки украински военнопленници. Москва съобщи, че обстрелът е бил от украинска страна, а Киев сподели, че офанзивата е дело на съветските сили и я окачестви като военно закононарушение.

Германия заяви, че ще изпрати на Украйна танкове, които " строят " мостове

Германският министър на защитата е решил да изпрати на Украйна 16 танка " Бибер ", които придвижват железни структури, служещи за мостове, заяви в. " Гардиън ", като цитира изказване на министерството.

" Танковете " Бибер " ще разрешат на украинските войски да прекосяват водни загради или трудности в боевете ", се споделя в изказването. " Доставката на първите шест системи ще се състои тази година, започвайки през есента. Още 10 системи ще последват следващата година. "

Танковете " Бибер " са бронирани машини за логистична поддръжка, които, вместо с оръдие, са снабдени със система за слагане на мостове. Мостовете могат да бъдат разполагани, с цел да оказват помощ на войските да прекосяват водоеми, изкопи или други трудности на бойното поле.

Решението беше оповестено единствено дни откакто Берлин утвърди настояването на немската отбранителна компания " Краус-Мафей Вегман " да създаде 100 самоходни артилерийски установки " Панцерхаубице 2000 " за украинската войска.

Турският производител на дронове Байкар е заречен още един безвъзмезден дрон за Украйна след дарителска акция в Полша

Турският производител на безпилотни самолети Байкар е заречен да подари още един дрон на Украйна след набирането на средства в Полша за покупката на един от летателните апарати на компанията, заяви " Дейли сабах ".

Това е съобщил Славомир Сиераковски, уредник на акцията за набиране на средства за безпилотен аероплан Байрактар TБ2 (Bayraktar TB2).

Сиераковски е стартирал акцията на 30 юни, с цел да окаже помощ на напъните на Украйна във военния спор. В неделя, няколко дни преди края на акцията, набраните от дарения средства за " Байрактар за Украйна " са надвишили 22,5 милиона злоти, сумата, нужна за покупката на дрона.

През профила си в обществена медия той заяви, че е получил публично писмо от управлението на Байкар, че " полският " дрон за Украйна ще бъде дарен на страната, а събраните средства ще бъдат ориентирани за филантропична помощ за украинците.

Преди това акции за набиране на средства за закупуване на дронове за украинската войска бяха проведени от литовци и украинци, като тогава Байкар също подари дроновете и пожела събраните пари да бъдат дарени за филантропична помощ.

Украйна купи над 20 дрона Байрактар ТБ2 от Байкар през последните години и поръча още 16 на 27 януари. Тази партида беше доставена при започване на март.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР