Постните ястия са не по-малко вкусни от местните ястия или

...
Постните ястия са не по-малко вкусни от местните ястия или
Коментари Харесай

Гответе постни ястия умно, за да станат супервкусни!

Постните ястия са не по-малко вкусни от локалните ястия или богатите на млечни артикули блюда. Ето някои тънкости, при приготвянето на постните ястия, с цел да бъде готвенето им по-лесно и по прелестно, а усетът - несравним.

Картофената салата ще резервира свежестта си за по-дълго, в случай че най-после я поръсите с 3 с.л. гореща вода, по този начин ще имате свежа и приятна за преглъщане салата.

 Картофена салата

Лещата ще се развари по-хубаво и по-бързо, в случай че я залеете със студена вода и я оставите да заври с нея, вместо да я добавяте към врящата вода. Уврялата, само че не разпукана леща предизвиква запек.

Кората на домашната постна [содена питка] става твърда, когато е подготвена, поръсете я с вода и я завийте в хавлиена забрадка, тя задържа влагата и кората омеква от нея.

Когато варите фасул от два плика, накиснете го за една нощ в подсолена студена вода, по-късно го измийте и изхвърлете водата, по този начин бобът ще уври отмерено.

Когато готвите постна гозба, добавяйте доматите след картофите, киселината на домата пресича картофа и не му разрешава да уври.

За нарязването на пресни плодове и зеленчуци използвайте керамични или различен тип ножове, металът убива витамините на зеленчуците, до момента в който режете с железен нож.

 Керамични ножове

Измиването и беленето на гъбите ще стане по-лесно, в случай че ги накиснете в хладка вода и към нея добавите 2 с.л. брашно, оставете ги по този начин за известно време и обработката им ще ви се стори детска игра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР