Постигнато е споразумение за размяна на 200 пленници в руско-украинската

...
Постигнато е споразумение за размяна на 200 пленници в руско-украинската
Коментари Харесай

Ердоган: Работи се за размяна на 200 пленници между Русия и Украйна

Постигнато е съглашение за замяна на 200 пленници в руско-украинската война, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като означи, че усещането му е, че съветският президент Владимир Путин има намерение да постави завършек на този спор допустимо най-скоро, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ", базирайки се на изявление на Ердоган за американската телевизия Пи Би Ес.

" В Узбекистан се срещнах с президента Путин и имах обстойни диалози с него. Разбрах, че той се пробва да постави завършек на тази война допустимо най-скоро. Защото методът, по който нещата вървят в този момент, е много спорен ", уточни Ердоган, който е в Ню Йорк, с цел да участва на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" В момента да вземем за пример е реализирано съглашение за замяна на 200 пленници. Това е положително развиване. Защото с тези пленници ще бъде направена забележителна крачка напред. В момента сътрудниците обясняват техническите измерения. С това ние ще реализираме положително развиване ", добави той.

Ердоган още веднъж посочи, че неговата страна се стреми към уравновесена позиция и не може да заеме страната на никого в този спор. Той добави, че се водят доста полемики както с съветския водач, по този начин и с украинския президент Володимир Зеленски и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

" Сега в борбата сред тези две страни беседваме доста с Путин. В същото време беседваме доста със Зеленски. В същото време беседваме доста с Гутериш. Гутериш беседва с всички страни. Ако стигнем до някакво умозаключение, няма да го създадем, като застанем на страната на един водач. Няма да пазиме нито един водач. Вместо това би трябвало да потърсим решение, което да удовлетворява всички заинтригувани страни ", уточни турският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР