Постъпката на две 15-годишни момчета – спортни таланти от клуба

...
Постъпката на две 15-годишни момчета – спортни таланти от клуба
Коментари Харесай

15-годишни спасиха живота на мъж и жена, паднали в ледените води на гребния канал в Пловдив

Постъпката на две 15-годишни момчета – спортни гении от клуба по кану-каяк на „ Тракия “ Пловдив, трогна България. Републиканските първенци в своята възраст Никола Николов и Станислав Петков, избавиха живота на двама души, попаднали неизвестно по какъв начин в ледените води на гребния канал в града.

Никола и Станислав провеждали дежурния си следобеден крос към 17:00 часа през вчерашния ден на Гребната база. Вниманието им е приковано от мъж и жена, които се нуждаят от помощ, с цел да излязат от водата.

„ Казах на Станислав: Давай да ги изкарваме. И той ме държеше “, споделя Никола пред БТВ.

Момчетата мигновено се хвърлят към мястото на случая и благодарение на „ човешка верига “, издърпват двамата на сушата.

"Щом ги видях, хвърлих телефон и всичко, ключове... и тръгнахме да ги вадим “, включва се в диалога след случилото се и Станислав.

Свидетел на случката е и тяхната съотборничка Росица Иванова.

„ Времето беше студено. Наистина към 0 градуса. Станко държеше Никола и той се протягаше. Жената я изкараха бързо “, разкрива момичето.

Попадналите в ледените води не могли да излязат поради хлъзгавите стени на водоема. По дъното има и слой кал, която „ дърпа “ във вътрешността. Налага се мъжът да бъде вързан с шал, с цел да може смелите спортисти да го издърпат на повърхността. Оказва се, че избавителната техника е особено и се учи в клуб „ Тракия “, а момчетата я знаят от своя треньор.

"Хващат се двамата един за различен за ръка, прихващат се и вадят мъжа и дамата от базата. Тренирали сме го “, не крие и наставникът на младежите в „ Тракия “ Милен Йорданов.

Спасените напущат незабавно мястото на случая. Децата-герои не знаят техните имена, нито по какъв начин се е стигнало до рухването им в гребния канал. Случаят не е докладван на никое място, а мъжът и дамата си потеглят с автомобил.

Никола и Станислав са републикански първенци по каяк. Мечтаят за олимпийски трофеи, само че към този момент знаят, че най-важното в живота е да си добър човек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР