Посолството на Русия в САЩ поиска от Държавния департамент да

...
Посолството на Русия в САЩ поиска от Държавния департамент да
Коментари Харесай

Русия заклейми „драконовските” санкции на САЩ за случая „Скрипал”

Посолството на Русия в Съединени американски щати изиска от Държавния департамент да огласи междуведомствената кореспонденция за въведените наказания във връзка със случая " Скрипал ".

Това излиза наяве от позицията на Москва по отношение на решението на Вашингтон да наложи наказания по случая, осведоми ТАСС.

В известието на дипломатическата задача се повтаря позицията на Русия за намерено и транспарантно следствие на закононарушението в Солбсъри и наказване за виновниците.

Допълва се, че посолството е поискало от Държавния департамент да огласи преписката по въпроса, само че отговор не е последвал.

Посолството счита, че американските управляващи не дават обстоятелства или доказателствата за причастността на Русия към случая " Скрипал ".

Дипломатическата задача дефинира новите наказания като " драконовски ".

Американската страна отхвърли да отговори на нашите уточняващи въпроси. В същото време беше декларирано, че Съединени американски щати разполагат с задоволителен размер данни, които разрешават да се упрекна Русия за случая, акцентират от задачата.

В началото на март някогашният двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му бяха отровени с химическия сътрудник новичок. Това в допълнение обтегна връзките сред Лондон и Москва до най-тежкото им положение от края на Студената война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР