Последствията при въздържанието от секс дълго време могат да бъдат

...
Последствията при въздържанието от секс дълго време могат да бъдат
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако не правите секс в продължение на една година

Последствията при въздържанието от секс дълго време могат да бъдат доста съществени. Ето кои са те:

Еректилни проблеми

Продължителното самоограничение е рисково на първо място за мъжете. Заради неналичието на полова интензивност се развива риск от еректилна дисфункция. С други думи, тялото привиква да се въздържа и възбудата просто не идва. Така че преждевременната еякулация след дълга отмора е единствено дребна част от неприятностите.

 липса на секс

Намалено самочувствие

Мозъкът реагира на неналичието на секс и я възприема като сигнал, че мъжът е престанал да бъде прелъстителен за другите. Самочувствието понижава и индивидът постепенно изпада в меланхолия. Лекарите настояват, че семенната течност е натурален антидепресант, който усъвършенства настроението на мощния пол.

Нещо повече, този факт кара учените да считат, че потреблението на презерватив и прекъснатият сексуален акт са причина за чести спорове сред сътрудниците. Разбира се, презервативите са по-доброто контрацептивно средство, само че в случай че имате непрекъснат полов сътрудник, по-добре е да изберете други способи за предотвратяване от нежелана бременност.

 липса на секс

Повишен риск от рак на простатата

Урологичната асоциация на Съединени американски щати организира изследване и откри, че мъжете, които са претърпели полова депривация, са по-склонни да имат простатит и са изложени на риск от развиване на рак на простатата.

Смущения в съня

Дори психолозите са срещу продължителното самоограничение. Те считат, че неналичието на секс в продължение на година или повече води до отчуждаване сред сътрудниците, понижаване на либидото, както и до разстройства в съня и смяна на наличието на сънищата. Хората, които дълго време не вършат секс, изпитват възбуденост в сънищата си. Това обърква действителността и сънищата и може да докара до наслаждение единствено в сънищата, с риск да се откажат изцяло от любовните връзки в действителния живот.

 липса на секс

Неправенето на секс редуцира живота ви

Оказва се, че колкото по-рядко вършиме обич, толкоз по-кратък става животът ви! Намалената полова интензивност води до увеличение на аминокиселината, наречена хомоцистеин. Той поврежда стените на кръвоносните съдове и развива атеросклеротични плаки. Това пречи на естественото придвижване на алените кръвни телца, появява се тромбоза и идващото нещо, което следва, е инфаркт или инсулт.

Оказва се, че сексът не е просто център на удоволствието за хората; той е здравословен и оказва директно влияние върху продължителността на живота ви.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР