Последно време Microsoft сериозно се интересува от допълнената реалност и

...
Последно време Microsoft сериозно се интересува от допълнената реалност и
Коментари Харесай

Microsoft отвори ново студио за работа със смесена реалност

Последно време Microsoft съществено се интересува от допълнената действителност и основаването на шлема Holo Lens е доказателство за това. Но софтуерният колос не има намерение да стопира дотук и наскоро стартира интензивно да учи смесената действителност и даже възнамерява да отвори профилирано студио, отдадено на тази сфера.
Новото студио носи името Microsoft Reactor и се намира в Сан Франциско. Сферата на активност ще бъде работа с най-креативните организации и разработчици за основаване на наличие за смесена действителност. Microsoft към този момент предложи специфични слушалки с поддръжката на сходна функционалност.

Смесената действителност (Mixed reality, MR) е обединяване на действителния и виртуалния сват, където физическите и цифровите обекти си взаимодействат в действително време. За тази цел могат да се употребяват другите устройствата за допълнена действителност – от AR-шлемовете до слушалките, микрофоните и специфичните манипулатори. За развиването на новия формат Microsoft предложения музиканти, спортисти, артисти и в този момент разполага с доста материали, които могат да се употребяват за основаването на виртуална, допълнена и смесена действителност с резултат на цялостно потапяне в нея.

Едва ли ще е доста елементарно на Microsoft с новия формат, макар студията и присъединяване на известни хора. Вече видяхме значително прекъснати планове, за които бяха изразходвани значително средства: от плеъра Zune до спряния от произвеждане Kinect.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР