Последният шампионатен мач за сезона срещу Берое днес дава възможност

...
Последният шампионатен мач за сезона срещу Берое днес дава възможност
Коментари Харесай

Близо две години ЦСКА е без загуба на Армията

Последният турнирен мач за сезона против Берое през днешния ден дава опция на ЦСКА да изпрати спортно-състезателната 2020/21 с дуел пред своите почитатели на " Армията ". И двата тима не могат да трансформират позициите си в класирането, само че сигурно алените ще желаят да приключат акцията с победа за самочувствие и въодушевление преди късата лятна почивка за отбора. От друга страна обаче, има и един различен, статистически тласък за възпитаниците на Любо Пенев да не позволен изненада тази вечер - ЦСКА не познава усета на загубата в своя дом към този момент 36 следващи мача във всички шампионати - 28 победи и 8 равенства.

Последното проваляне на ЦСКА на " Армията " датира от 20 юли 2019-а, когато Черно море на Илиан Илиев шокира алените с 3:1 посред Борисовата градина. Оттогава изминаха към този момент 22 месеца и в случай че тази вечер не паднат у дома от заралии, то 31-кратните първенци ще удължат сполучливия си интервал до впечатляващите две години. Това се дължи на обстоятелството, че новият сезон би трябвало да стартира в уикенда 17-18 юли поради парламентарните избори седмица по-рано, а срещите от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите, от който ще потегли евроучастието на ЦСКА, са чак на 22 и 29 юли. Разбира се, чисто математически алените ще би трябвало да " изтраят " без загуба на старта на шампионата, с цел да оформят цялостни 2 години. Защото по подигравка на ориста предходната им такава серия на " Армията " продължи 2 години без два дни - сривът против моряците бе на 20 юли 2019-а във втория кръг на шампионата, а предходното проваляне бе нанесъл Лудогорец на 22 юли 2017-а при откриването на акцията - 0:1 с гол на Върджил Мисиджан. В този 729-дневен интервал ЦСКА бе наредил серия от 39 мача без загуба в своя дом - 31 триумфа и 8 ремита, като измежду успехите влиза и 2:1 над разградчани след продължения в четвъртфинала за купата. Настоящата поредност се приближава като график и индикатори в обособените шампионати и теоретически е напълно действително да премине " Кота 40 ".

ПЪРВА ЛИГА 26 мача, 18 победи, 8 равенства

ЦСКА стартира сезон 2019/20, воден от треньорския тандем Добри Митов - Люпко Петрович, с две домашен издънки - 2:2 с Етър и упоменатото 1:3 от Черно море. Впоследствие до края на акцията " Армията " още веднъж се трансформира в цитадела - 9 турнирни триумфа и 3 хикса, два от които измъкнати от Лудогорец (0:0 и 1:1) плюс 1:1 с Локо Пд.

През сегашния сезон алените имат 10 победи и 4 ремита в Борисовата градина. Точки бяха изгубени против Лудогорец (2:2) и Берое (1:1) през есента, а напролет Локо Пд (0:0) и Арда (1:1) също си потеглиха непобедени.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ 6 мача, 5 победи, 1 тъждество

Миналата акция в шампионата за купата бе белязана от две срещи вкъщи - сложен триумф и поврат до 2:1 над Ботев Враца на четвъртфиналите, както и основно 2:0 против Ботев Пд в полуфинала реванш, класирало отбора за изгубения край от Локо Пд с дузпи. Този сезон походът към трофея се оказа сполучлив за ЦСКА, като отборът изигра цели 4 мача на " Армията ". Спечелени бяха символичното посещение на Ботев Ихтиман (5:0), както и семействата с Черно море (3:1) и Ботев Вр (4:0), а първият полуфинал с Лудогорец приключи наедно 1:1, което е и първото реми от това 3:3 против Ботев Пд, коствало класирането на финала през 2019 година

ЛИГА ЕВРОПА 4 мача, 4 победи

Победната поредност на ЦСКА на " Армията " включва и четири триумфа в шампионата Лига Европа. Пет дни след загубата от Черно море алените удрят с 1:0 Осиек с гол красавец на Евандро, с което на 25 юли 2019-а е положено началото на актуалната серия. Тимът отстрани хърватите, само че отпада от Зоря Луганск, като първият дуел към този момент е на Националния стадион. Паметният пробив в групите на ЛЕ за 2020/21 пък стартира с три поредни триумфа вкъщи, като борбите са единствено в един мач, а жребият е благоразположен към ЦСКА. Сломени са малтийският Сиренс (2:1), БАТЕ Борисов (2:0) и фарьорският Б36 Торсхавн (3:1).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР