Отборът на Борусия Дортмунд победи с минималното 1:0 ПСЖ в

...
Отборът на Борусия Дортмунд победи с минималното 1:0 ПСЖ в
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд взе минимален аванс срещу ПСЖ

Отборът на Борусия Дортмунд победи с минималното 1:0 ПСЖ в първи полуфинален дуел от Шампионската лига. Двата отбора се срещнаха в шампионата за трети път този сезон, откакто попаднаха в една група през есента.

Единственото попадение на „ Сигнал Идуна Парк “ осъществя централният нападател на домакините Никлас Фюлкруг, който беше прецизен в 36-ата минута, когато засече съвършено извеждащо подаване на бранителя Шлотербек и с прецизен удар с левия крайник не остави късмет за реакция на Донарума.

Двата тима сътвориха доста голови положения и като по знамение други попадения не паднаха. В 44-ата минута Марсел Забицер направи атрактивен ножичен удар, само че Донарума показва котешки инстикт и избави.

Началото на второто полувреме пък несъмнено беше за парижани. В рамките на няколко секунди в една офанзива Мбапе и Хакими поредно удариха гредите. В 55-ата минута Фабиан Руис с глава от 3-4 метра направи отблъскващ пропуск и не съумя да уцели очертанията на вратата. 10 минути преди края на срещата някогашните футболисти на Борусия – Хакими и Дембеле комбинираха сполучливо, само че последният не беше прецизен при удара си от отлична позиция.

Малко преди този момент пък домакините упорстваха да получат дузпа за нарушаване против Фюлкруг, само че такава не им беше дадена. В последна сметка нови попадения нямаше и дуелът остава отворен. Реваншът в Париж е другата седмица.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР