Последният месец слушах много анализатори, които казваха, че коалицията ще

...
Последният месец слушах много анализатори, които казваха, че коалицията ще
Коментари Харесай

Александър Симов: Официално България не изнася и няма да изнася оръжие за Украйна

Последният месец слушах доста анализатори, които споделяха, че обединението ще се разтресе заради някаква идеологическа причина, а тя се разтресе поради най-баналното нещо на земята - пари. Това е огромният проблем. Това искане за повече пари за пътища, които би трябвало да отидат във компаниите на Бойко Борисов, в доста връзки е недопустимо. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите му Кирил Петков е задължен да потърси поддръжка за държавното управление. „ Трябва да се откри поддръжка и да продължи животът на това държавно управление. Ако не стане, отиваме на избори ", добави Александър Симов.

Според него стратегическият въпрос, който ще покаже има ли живот в ръководството, е приемането на актуализацията на бюджета. „ Ако няма болшинство, което да поддържа актуализацията на бюджета, тогава няма смисъл да се продължава ", добави Александър Симов.

Относно позицията на „ ИТН ", които обявиха, че ще гласоподават единствено обществения пакет, Симов разяснява, че тази логичност е дефектна. „ Гласуваме обществения пакет, само че другото не. Защото общественият пакет е добър, само че другата част от бюджета е мястото, откъдето идват парите за този пакет ", разяснява той.

Ако откакто бъдат гласувани оставките на четиримата министри и няма кворум за нови такива, тогава би трябвало да се търсят други разновидности, един от които е оставката на държавното управление. Александър Симов добави, че не вижда опция за друго ръководство. „ Ако то бъде основано принудително сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ ИТН ", „ Възраждане ", то няма да е законно държавно управление и изборите ще бъдат по-добър вид ", счита Симов.

В Българска социалистическа партия няма гласове за овакантяване на обединението. „ Какво ще реализираме с това? Логиката на хвърлянето е, че изборите ще донесат някаква смяна. На България й е нужен работещ парламент. Има потребност от промени в 20 закона за усвояването на парите от Плана за резистентност и развиване.

Действията на Има Такъв Народ Симов дефинира като безотговорни.

Няма решение за събаряне на ветото за РСМ, затова няма и прекрачени червени линии, уточни социалистът. „ Това се употребява сега като мотив, който да хастари идеологически едно решение, взето главно поради пари. Не считам, че Кирил Петков е камикадзе, който би направил тази стъпка едностранно ", разяснява Симов.

Официално България не изнася и няма да изнася оръжие за Украйна, безапелационен бе депутатът от левицата. „ Виждам всевъзможни импровизации по тази тематика. Те се характеризират с едно - цялостна липса на доказателства. Ако изнасяше, щеше ли през две седмици украинският дипломат да споделя „ Пратете ни публично оръжие "? ", попита той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР