Последният мач от 16-ия кръг на руската Премиер лига поднесе

...
Последният мач от 16-ия кръг на руската Премиер лига поднесе
Коментари Харесай

Арсенал с Жоро Костадинов разпиля Зенит

Последният мач от 16-ия кръг на съветската Премиер лига сервира огромна изненада. Арсенал (Тула) удари с 4:2 лидера в класирането Зенит и направи борбата за купата доста по-интересна. Преднината на гранда от Санкт Петербург пред втория Краснодар към този момент е единствено две точки, а Арсенал се изкачи на 10-ото място.

Георги Костадинов беше титуляр за домакините и игра цялостен мач. Два гола за отбора от Тула вкара Еванс Кангва, а другите попадения бяха дело на Резиуан Мирзов и Зелимхан Бакаев. Далер Кузяев и Ернани успяваха да изравнят на Зенит, само че грешките в отбрана костваха скъпо на питерци.

Старши треньорът на Арсенал Игор Черевченко не можеше да употребява централния нападател Лука Джорджевич. Черногорецът е благосъстоятелност на Зенит и специфична уговорка в контракта сред двата клуба не му разреши да играе против питерци. Костадинов действаше като отбранителен халф в двойка с Абдул Кадири Мохамед, а офанзивата на " артилеристите " се водеше от Еванс Кангва.

Наставникът на Зенит Сергей Семак изненада с смяна на тактическата скица. Той заложи на трима централни бранители в лицето на Алексанър Анюков, Миха Мевля и Бранислав Иванович, а Роберт Мак и Далер Кузяев уплътняваха фланговете. Артьом Дзюба и Себастиан Дриуси още веднъж започнаха в предни позиции.

Въпреки минусовите температури, принудили всички футболисти да играят с ръкавици, а съдията Алексей Есков даже с шапка, двата отбора сътвориха доста забавен мач. Домакините още веднъж демонстрираха, че са костелив орех за грандовете и до почивката два пъти накараха Андрей Луньов да вади топката от мрежата.

В 6-ата минута Сергей Ткачов се откъсна фронтално против Луньов, само че ветеранът Анюков го спря с опасен шпагат. Пръв до топката стигна Кангва, който я насочи паралелно на голлинията. Там плонжиралият Луньов се опита да я задържи, само че не съумя - 1:0 за Арсенал.

Зенит пропусна да изравни в 20-ата минута, когато Мак подаде на непокрития Ерохин и той стреля незабавно, само че Михаил Левашов мазета. Секунди по-късно Ернани напредна отдясно и центрира по земята към Кузяев, който падайки насочи топката в мрежата.

В 36-ата минута Дриуси се забави да засече подаване на Мак и Арсенал още веднъж оцеля, а в 38-ата Резиуан Мирзов с доста акуратен удар до гредата изненада Луньов и за повторно даде задатък на домакините.

От самото начало на второто полувреме Зенит заигра с повече хора в офанзива, само че по този начин стана узявим за контрите на Арсенал. В 55-ата минута Кангва излезе самичък против Луньов, само че уцели гредата. В ответната офанзива Дриуси спря топката за Ернани и бразилецът беше прецизен - 2:2. Голът беше първи за халфа в Премиер лигата.

В идващите минути и двата тима продължиха да нападат и никой не мислеше за отбраната. Тази на Зенит беше извънредно разколебана и това не остана без последици. Четвърт час преди края Кангва за следващ път избяга от бранителите в бяло и пусна топката около Луньов, единствено две минути по-късно Зелимхан Бакаев приключи съвършена контра на Арсенал с четвърти гол.

Все. 4:2. Сине-бело-голубые уступают в Туле, само че сохраняют водачество в чемпионате России.#АрсеналЗенит pic.twitter.com/H7RfWt1PEZ
— ФК «Зенит» (@zenit_spb) 3 декември 2018 година Загубата е четвърта за Зенит през сезона и отборът на Семак сигурно е удовлетворен, че зимната пауза наближава. В последния кръг преди нея питерци ще одобряват Рубин, а Арсенал ще гостува на Ахмат.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 16 кръг, понеделник 3 декември  Арсенал Тула 4:2краен резулат  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР