НСИ отчита намаляване на доходите в обществения сектор спрямо края

...
НСИ отчита намаляване на доходите в обществения сектор спрямо края
Коментари Харесай

Заплатата на депутата пада с 400 лева, а тази на Румен Радев намалява със 700 лева

Национален статистически институт регистрира понижаване на приходите в публичния бранш по отношение на края на предходната година. От тях зависи какъв брой получават висшите ни държавници.

Заради това депутатите в бъдещото Народно заседание ще получават близо 400 лв. по-малко, в сравнение с сътрудниците им от 49-ия парламент.

 

Освен депутатите, по-малко ще получават министрите и президентът.

Депутатското заплащане съставлява заплатата в публичния бранш в края на всяко тримесечие, умножена по три. Премиерът взима още 55%, а президентът - две депутатски заплати.


Народните представители ще получават месечно под 6700 лева, при над 7000 за сегашните депутати.

 

Премиерската заплата понижава с съвсем 600 лева Най-сериозен е спадът при заплащането на президента. Държавният глава ще получава малко над 13 300 лева, което е с повече от 700 лева по-малко по отношение на в този момент.

 

Председателите на парламентарни комисии и на парламентарни групи ще взимат по 8983 лева Зам.-председателите на Народното събрание ще получават по 9648 лева Заплатите на ръководителя на Народното събрание и на премиера стават 10 313 лева Министрите към този момент ще имат съществена заплата в размер на 8650 лева, а президентът ще получава 13 308 лева

 

Това обаче са главните хонорари, където не се включват класовете прослужено време или пък спомагателните заплащания за депутатите от участия в комисии.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР