Последните шест седмици оставиха инвеститорите на Уолстрийт с повече въпроси,

...
Последните шест седмици оставиха инвеститорите на Уолстрийт с повече въпроси,
Коментари Харесай

Как Джером Пауъл може да удари акциите - дори Фед да не повиши лихвите

Последните шест седмици оставиха вложителите на Уолстрийт с повече въпроси, в сравнение с отговори по отношение на вероятностите пред паричната политика на Съединени американски щати и, като цяло, финансовите пазари.

Въпреки че се чака Федералният запас да задържи лихвените проценти на актуалните им равнища в сряда, ръководителят Джером Пауъл може да раздруса пазарите, до момента в който дава сигнали по тази причина в каква посока мисли централната банка.

Очаква се изказването на Пауъл да е в сходство с казаното от него на симпозиума в Джаксън Хоул през август и преди този момент по време на конференцията на Фед през юли, само че пазарните анализатори споделят, че сесията с въпроси и отговори след решението на Фед и прогнозите на централните банкери за лихвените проценти биха могли да дадат нови вести, влияещи на пазара.

„ Тази среща не се счита за изменяща играта, само че това не значи, че е незначителна “, споделя за MarketWatch Стив Сосник, основен пълководец в Interactive Brokers.

Той показва, че показателят на променливостта на Cboe VIX, по-известен като „ измерителят на страха “ на Уолстрийт, е относително невисок. „ Това демонстрира доста оптимистичен, в случай че не и блажен пазар. А самодоволният пазар от време на време може да бъде по-податлив на отрицателен потрес. “

Въпросният показател на страха приключи под 14 в петък, макар че Nasdaq Composite и S&P записаха поредни седмични загуби. Наскоро пазарите се залюляха, защото инфлацията се форсира още веднъж, до момента в който пазарът на труда в Съединени американски щати и стопанската система като цяло се забавиха, разяснява MarketWatch.

Накъде гледат вложителите?

Те чакат Фед да стартира още веднъж да понижава лихвените проценти към средата на идната година. Всичко, което може да подкопае тази концепция, би свалило американските акции, като в същото време увеличи доходността на държавните облигации и щатския $, споделят анализатори, представени от изданието.

Затова вложителите ще наблюдават всеки отговор на въпрос по време на конференцията след срещата на Фед – това постоянно има по-голямо влияние върху пазарите, в сравнение с формалното изказване на Пауъл единствено по себе си.

От началото на август се появяват повече данни, които допускат, че стопанската система на Съединени американски щати може най-сетне да стартира да реагира на натиска на най-агресивната акция на Федералния запас за повишение на лихвените проценти от 80-те години на предишния век.

Корпоративните и частни банкрути се повишиха. Има също индикации, че бурният постпандемичен пазар на труда може да стартира да се охлажда. Месечният отчет за работните места на Министерството на труда демонстрира, че през август са основани по-малко от 200 000 работни места, до момента в който данните от предходните два месеца също са ревизирани към по-ниски равнища, до момента в който безработицата се е повишила до 3,8%.

В същото време данните демонстрираха, че потребителските цени в Съединени американски щати са се повишили с 3,7% през 12-те месеца до август, до момента в който покачването за месеца от 0,6% е най-голямото нарастване за 14 месеца.

Като допълнение към комплицираната картина, една тройна опасност може доста да натежи върху растежа на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през четвъртото тримесечие, сеейки страхове за удар върху стопанската система:

Пауъл може да бъде помолен да даде оценка за някои или всички от тези закани, както и да отговори непосредствено на упованията на вложителите за момента на първичното понижаване на лихвите. Въпросите и отговорите са значими, тъй като прибързаните прогнози по отношение на обръщането на политиката на Фед, което в последна сметка не се осъществя, може още веднъж да сътвори проблеми за акциите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР