Последните събития между Македония и Гърция и оптимизмът в двете

...
Последните събития между Македония и Гърция и оптимизмът в двете
Коментари Харесай

Атина и Скопие - консенсусът невъзможен

Последните събития сред Македония и Гърция и оптимизмът в двете страни, че дългогодишният спор за името може да бъде позволен през 2018 година, са мобилизирали гръцки патриотични организации, оповестяват медии в западната ни съседка.

Протести в Северна Гърция, резолюции, петиции, претенции за референдум и отменяне на всякакво име на Бившата югославска република Македония (БЮРМ), включващо името "Македония ", са част от дейностите в границите на акцията, наречена "Македония значи Гърция ".

Гръцката федерация на културните асоциации на македонците и асоциации на диаспората са уредници на акцията, отразена от към 60 медии от северната част на страната.

Те към този момент са основали уебсайт, изработили са видеоклип, изпратили са резолюции до висши държавни мъже и са оповестили среща в град Скидра по-късно, а в границите на месец се планува огромно събитие по въпроса в Солун.

Представители на Гръцката федерация на културните асоциации на македонците се срещнаха с президента Прокопис Павлопулос в края на ноември, представяйки резолюция за изключване на термина "Македония " от името на БЮРМ и настоявайки за референдум по въпроса.

Кампанията също по този начин включва видеоклип, в който се споделя, че Македония е неотменима част от елинизма в продължение на 3000 години, наблягайки, че "Македония значи Гърция ".

Междувременно министър председателят на Македония Зоран Заев изрази оптимизъм, че казусът с името ще бъде позволен през първите шест месеца на годината.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР