Последните избори дадоха повод отношенията между България и Турция да

...
Последните избори дадоха повод отношенията между България и Турция да
Коментари Харесай

Дикме: Хората виждат зад проф. Герджиков сянката на Доган и Борисов

Последните избори дадоха мотив връзките сред България и Турция да се изострят. Емоциите би трябвало да се понижат, тъй като изборите идват и си отиват, само че връзките сред двете страни си остават.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният аграрни министър Мехмед Дикме, който разяснява нагорещената политическа обстановка у нас.

" Не прави чест на Движение за права и свободи, че не благодариха на изселниците в Турция. В момента те имат 34 депутати, като 14 от тях са непосредствено от гласовете от Турция. Около 60 000 изселници са пристигнали в България последната седмица преди изборите и също са дали своят вот за Движение за права и свободи. Тези избори са мотив за доста сериозен разбор от страна на турската и българската администрации. Дипломацията би трябвало да влезе в ход и напрежението да стихне. Ахмед Доган основава и употребява това напрежение, с цел да има няколко депутати допълнително. И каква е разликата дали ще са 34 или 30 депутати? Движение за права и свободи би трябвало да почне да се ръководи по нов метод, другояче тя в никакъв случай няма да бъде мечтан сътрудник. Две седмици преди изборите всички кметове на общини на Движение за права и свободи бяха в Турция и направиха редица срещи, в които агитираха и мотивираха изселниците да гласоподават. Има въпросителна към балотажа за президент и тя е с какъв брой % разлика ще победи Румен Радев. Нека да му честитим успеха. Проф. Герджиков има един доста огромен проблем и той е, че обществото вижда зад него сянката на Борисов и Доган ", безапелационен бе Дикме.

" Аз съм оптимист, тъй като в последните дни управленията на старите партии се трансформираха. Дори Корнелия Нинова подаде оставка. Докато Доган и Борисов не изчезнат от управленията на Движение за права и свободи и ГЕРБ, двете партии няма да бъдат мечтани за сътрудници. Аз съм уверен и имам вяра, че до две седмици България ще има устойчиво постоянно държавно управление, което ще ръководи минимум до локалните избори. Най-важното е бъдещите ръководещи, че не би трябвало да се вършат на значими, тъй като най-съществен е българският народ. Ако не осъзнаят това, народът, както ги е избрал да ръководят, по този начин и може да им вземе властта. Аз съм впечатлен от младите момчета от " Продължаваме промяната ". Те демонстрираха един друг метод - почтени и виновни пред гласоподавателите си. Трябва да се носи ясна отговорност и да се подпише съдружно съглашение. Ще бъде доста мъчно, тъй като на едно място би трябвало да се съберат Българска социалистическа партия и Демократична България, само че считам, че гласоподавателите ще схванат този ход, тъй като концепцията е България най-сетне да тръгне напред ", приключи Мехмед Дикме.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР