Последните години се разпространяват слухове и теории, че всички ние

...
Последните години се разпространяват слухове и теории, че всички ние
Коментари Харесай

Кемтрейлс: Пръскат ли ни от въздуха?

Последните години се популяризират клюки и теории, че всички ние сме тровени и разболявани от въздуха - като хлебарки или колорадски бръмбари. Вярно ли е, че мистериозни самолети пръскат химическо оръжие над нас?

Кой не е виждал белите следи зад самолетите на огромна надморска височина? Именно този добре прочут феномен е в основата на тайната идея, наречена кемтрейлс (chemtrails). Думата chemtrail от британски значи химическа следа. Поддръжниците на теорията са уверени, че някои от следите, оставени след самолетите, не са тривиална пара, генерирана от контакта на леден въздух и парещ отработен газ, а многообразие от биологични и химични субстанции, които имат нездравословно влияние върху живота ни.

Конспираторите спорят за задачата на мистериозните следи. Някои споделят, че дирите са предопределени да управляват равнището на слънчевата радиация (с други думи, да образуват озонови дупки), други са уверени, че върху главите ни се отсрочват рискови канцерогени или бактерии, предопределени да управляват популацията, трети считат, че по този начин се управлява времето, с цел да се провокира стихии или суша в нежелани региони по света. Зад всичко това, несъмнено, стоят мистериозни подмолни сили - международно държавно управление или нещо сходно.

Вълна от нервност на кемтрейлс избухва в Съединени американски щати през 1996 година. Тогава американските военновъздушни сили са упрекнати, че " пръскат мистериозно вещество върху американското население ". Ясно е, че отделът е декларирал, че не е правил нещо сходно, само че кой в наше време има вяра на управляващите? И всичко това се популяризира много бързо по целия свят. До такава степен, че в случай че започнете да пишете думата „ chem “ в някоя интернет търсачка, формулярът за автоматизирано дотъкмяване ще даде алтернатива chemtrails.

Истерията се утежни още повече през 2020 година поради международната пандемия. От от ден на ден хора можете да чуете и прочетете в обществените медии:

- Мислят ли, че сме изцяло глупави и не разбираме нищо? Как можеш да създадат такова безочливо нещо? След дълъг престой на улицата започнах да чувствам мощно главоболие, същите признаци има и при приятелите ми;

- Предполагам, че това се дължи на контрола на климата, защото не е загадка, че с цел да се промени времето, би трябвало да напръскат с нещо. Може би се приготвя нов международен сценарий;

 Пръскане от въздуха

- Днес на всички места хората следят доста самолети, които страни следи в небето, това не е обикновено.

Поддръжниците на тази доктрина даже знаят какво тъкмо се пръска от самолетите. Това са тежки метали, вируси, бактерии, отровни газове. В обществените медии даже се появяват фотоси на мистериозните самолети от вътрешната страна, цялостни с бидони с отровни субстанции. И несъмнено, те могат да разграничат елементарните следи от нездравословните: Нормалните следи, оставени от самолетите, се разсейват бързо, не са задоволително дълги и зависят от режима на работа на моторите.

Конспираторите обаче не разкриват физиката на процеса. Тоест, не е ясно по какъв начин от височина 10 километра аерозолът би трябвало да „ покрива “ която и да е съответна зона на земята или каква би трябвало да бъде концентрацията на токсични субстанции, с цел да се токсини някой от същата височина.

Скептиците, въпреки това, изясняват особеното държание на следите на самолетите, които остават на разнообразни равнини, по доста монотонен метод. На другите височини има разнообразни въздушни течения. Някъде следата се извива, другаде се уголемява. Някъде съвсем незабавно се издухва от вятъра. Нарастването на интереса към тематиката също е разбираемо: в действителност последните години има огромен въздушен трафик.

Разбира се, за поддръжниците на теорията, очевидната привлекателна страна на тази догадка е нейната безспорна безспорност, защото в началото тя се гради върху обстоятелството, че управляващите се крият. Така че, всяко държание на тези престижи може да се пояснява в тяхна изгода: Длъжностните лица мълчат, те не разкриват класифицирана информация! Те са в играта и в никакъв случай няма да си признаят! Платили са им доста пари, с цел да мълчат! Властите се оправдават (както в САЩ) - аха, оправдават се! Властите проверяват химическите следи от самолетите, само че те фалшифицират резултатите от проучванията!

Ако някой спомене, че поддръжниците на тази доктрина (както и на други теории на конспирацията) са доста постоянно, примерно, неуравновесени хора, тогава те ще бъдат първите, които ще го обвинят, че се продава на самото международно държавно управление. Ясно е, че такива хора не могат да бъдат разубедени. Но не е толкоз добре, че самите те могат да пострадат от своята схватливост, трансформирайки я в параноя. Това може да им докара най-малкото главоболие.

Дали ще вярвате или не на изказванието, че ни пръскат от въздуха, е персонален избор на всеки. В интернет можете да намерите задоволително информация както в поддръжка на кемтрейлс, по този начин и в опровергаване и научно пояснение на следите в небето.

В последна сметка, сякаш прекомерно огромният достъп до информация и бързите и лесни обществени контакти в интернет се оказват нож с две остриета. По един или различен метод актуалният живот поражда доста страхове и терзания. Преди хората са се страхували от дракони и вещици. Сега има секрети самолети и chemtrails. Ще надживеем и това.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР