Последните две издания (през 2020 и 2021 година) на най-известния

...
Последните две издания (през 2020 и 2021 година) на най-известния
Коментари Харесай

Автосалон в Женева ще има, но производителите масово отказват участие

Последните две издания (през 2020 и 2021 година) на най-известния автосалон в Европа - този в Женева (GIMS), не се състояха поради пандемията от ковид. Изложението се завръща, като ще отвори порти през интервала 19-27 февруари 2022 година, само че се сблъсква с огромен проблем.

Организаторите оповестиха, че в ревюто ще вземат участие 60 известни марки, само че измежду тях липсват най-големите и най-популярни производители. Като оповестява Automotive News, като се базира на Сандро Мескита, общоприет шефа на Женевския автосалона, марките Bentley и Lamborghini също са отказали присъединяване.
 Екоактивисти саботират автосалона в Мюнхен Екоактивисти саботират автосалона в Мюнхен
Главният автосалон на Германия – IAA, дълги години се организираше във Франкфурт, само че към този момент има нов дом – Мюнхен, като би трябвало д...

Преди тях това сториха BMW, GM, Ford и Stellantis с неговите марки Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Lancia, Maserati, Opel и Peugeot. Все още от Mercedes, Ferrari и McLaren не са потвърдии присъединяване, до момента в който Audi и Porsche въпреки всичко са приели поканата дружно с Fisker и Singer.

Въпреки всеобщия отвод на участниците автосалонът въпреки всичко ще се организира. Идеята е 91-ото издание на GIMS да преодолее консервативните обичаи на ревюто и да покаже изменящите се модели - както от страна на медиите, по този начин на участниците.

За задачата, да вземем за пример, ще бъде построено кръгово трасе за проби на електрически автомобили с дължина 300 метра, а всички конференции ще се излъчват на нова онлайн-платформа, с цел да може да бъдат следения без физическо наличие.

Организаторите не губят надежза, че автомобилните производители, които няма да вземат участие през февруари, ще се завърнат презц 2023 година. Автосалонът в Швейцария е най-голямото мероприятие в страната и отлагането му се отрази зле на стопанската система. Годишно то доставя в бюджета към 200 млн швейцарски франка.
 Флагманът на Lexus получи изкуствен интелект Флагманът на Lexus получи изкуствен интелект
Компанията Lexus употребява открития през днешния ден авто салон в Токио, с цел да показа концептуална версия на седана си LS. Моделът носи им...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР