Послания, пренесени с малки самолети над италианските плажове, върнаха на

...
Послания, пренесени с малки самолети над италианските плажове, върнаха на
Коментари Харесай

Скандално послание за Ватикана се появи в небето над италианските плажове

Послания, пренесени с дребни самолети над италианските плажове, върнаха на дневен ред тайната доктрина, че папа Франциск не е законен глава на Римокатолическата черква.

Странните известия за предшественика му папа Бенедикт XVI, който се отдръпна през 2013 година поради съществени здравословни проблеми, се появиха в лазурното небе над едни от най-населените плажове на Ботуша, оповестява Euronews.

" Benedict was in sede impedita ", гласеше известието, носено от дребен аероплан, прелетял над 350 км от адриатическото крайбрежие в неделя, 27 август.

In sede impedita e термин, прочут във Ватикана, с който се отбелязва, че папата е в заточение, затвор или изолиран по различен метод.

Colgo l’occasione per segnalare questo????https://t.co/EDso0JBmPr
— Doralice Guadagni (@DoraliceGuadag1) August 28, 2023 Друго обръщение, прелетяло над крайбрежието на Лацио на 16 юли, гласеше: " Бенедикт XVI не е абдикирал ".
Конспиративните известия привлякоха любознанието на хиляди плажуващи, както и на локалните медии. Точно това била задачата на журналиста Андреа Чончи, който счита, че Франциск не е законният папа.

Cervia! pic.twitter.com/0xa449Dyoo
— La Verità ci farà Liberi (Elia Monti) (@liberiXelezione) August 27, 2023
От известно време Чончи, който е създател в дясното издание Libero, се пробва да популяризира доктрина, съгласно която папа Франциск е " антипапа ", подложен на поста, с цел да размени Бенедикт XVI (или Йозеф Ратцингер, както е същинското му име), с по-либерална и прогресивна фигура.

Според журналиста, в една от последните си речи самият папа загатва, чене абдикира, а е заставен да го направи. Твърди се, че истината ще бъде разкрита от трима кардинали, само че едвам след гибелта на Ратцингер – прогноза, която не се сбъдна, защото папата умря на 31 декември 2022 година

Журналистът Чончи излага теорията си в книга, озаглавена " Кодът Ратцингер ", в която се споделя за хипотетичния комплициран скрит план за назначението на папа Франциск за глава на Римокатолическата черква.

Но теорията му не съумява да притегли огромно внимание, до момента в който група юристи, наречена Abritrium, не финансира любопитните полети над италианските плажове това лято.

В своя отбрана Чончи съобщи, че не е конспиратор, макар че по този начин го назовават в медиите и макар обстоятелството, че специалисти, измежду които и поддръжници на Франциск, и консервативни католици, опровергаха теорията му, добавя Euronews.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР