Посланици на правителствата на Европейския съюз в Брюксел одобриха временното

...
Посланици на правителствата на Европейския съюз в Брюксел одобриха временното
Коментари Харесай

Окончателно: ЕС одобри Брекзит

Посланици на държавните управления на Европейския съюз в Брюксел утвърдиха краткотрайното използване от 1 януари 2021 година на комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Англия, подписано предходната седмица, съобщи БНР.

Търговската Брекзит договорка, която беше реалност след деветмесечни договаряния, в този момент ще бъде утвърдена документално от всички 27 държавни управления на Европейски Съюз до 16:00 ч. българско време във вторник, уточни още Фишер.

Очаква се Европейският парламент да утвърди договорката през " новата година ", сподели преди този момент неговият ръководител Дейвид Сасоли, до момента в който Народното събрание на Обединеното кралство ще се събере на 30 декември, с цел да утвърди дълго чаканото съглашение.

Барние и Фон дер Лайен разкриха предходната седмица директно преди Коледа, че комерсиалната договорка с Лондон е подписана.

И двамата дефинираха съглашението като " причина да се почувстваме облекчени ", само че подчертаха, че би трябвало да се свърши повече работа, с цел да може договорката да бъде призната от законодателните органи и от двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР