Посланикът на САЩ в Косово Филип Коснет заяви в първото

...
Посланикът на САЩ в Косово Филип Коснет заяви в първото
Коментари Харесай

Американски посланик на Балканите: Светът няма да ви чака

Посланикът на Съединени американски щати в Косово Филип Коснет съобщи в първото си изявление след парламентарните избори в страната на 14 февруари, че е впечатлен от резултатите. На мненията на водача на спечелилата партия „ Самоопределение “ Албин Курти, че разговорът Белград – Прищина не е измежду целите му, дипломатът реагира, като предизвести, че „ светът няма да ви чака “, сигнализирайки, че договарянията със Сърбия би трябвало да са измежду целите на ръководеното от Курти държавно управление. Това написа прищинското издание Gazeta Express, представено от организация " Фокус ".

Той сподели, че доста цели, които показва Курти, като битката с корупцията, господство на закона, основаване на стопански благоприятни условия са цели и на държавното управление на Съединени американски щати. „ Когато господин Курти споделя, че разговорът, външната политика би трябвало да бъде изтласкана малко по-надолу, добре, моят опит е, че светът в действителност няма да ви чака “, сподели Коснет.

Коснет разяснява и по този начин наречената мини-шенгенска самодейност на Сърбия, Албания и Северна Македония и нежеланието на косовските политици да се причислят към това районно предложение. „ Що се касае до така наречен мини-шенгенско съглашение, доста хора в Косово са скептични към него. Нашето отношение е, че Косово би трябвало да интегрира стопанската система си в района. Ако не ви харесва това или това предложение, не е нужно просто да се отвръщате, седнете на масата със съседите си и вземете решение за пътя напред. Защото съседите ви се нуждаят от Косово, с цел да бъдат част от районната стопанска система тъкмо толкоз, колкото и вие от тях “, съобщи Коснет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР