Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров пусна в публичното

...
Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров пусна в публичното
Коментари Харесай

Руският посланик в София излъга два пъти за един ден

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров пусна в общественото пространство две лъжи за един ден. Направи го в предаването „ Седмицата “ на Дарик радио. Макаров съобщи, че Англия не позволила Русия до присъединяване в раследването по случая „ Скрипал “. Допълни, че единствено Лондон се вълнува (плаче) от тази " измислица " и никой различен.
Със сигурност съветският посланик знае, че Русия изиска да взе участие със заявление до Международната Оганизация за възбрана на химическите оръжия - ОЗХО (организацията е притежател на Нобелова премия за мир през 2013 г.). Именно тази организация отхвърли на 4 април т.г. присъединяване на Москва в следствието. Европейският съюз също отхвърли вероятно присъединяване на Москва, защото от Кремъл отхвърлиха да дадат отговори на въпросите, свързани с производството, съхраняването и преместването на отровното вещество „ Новичок “.

Посланик Макаров съобщи още, че България, както и Русия не поддържа контракта сред Атина и Скопие за името на Македония, подписан в средата на юни 2018 година Наложи се водещият Кирил Вълчев тактично да го поправи.

Припомняме на съветския посланик, че министър председателят Бойко Борисов поздрави на 17 юни Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и външните министри на Македония и Гърция, за подписания контракт сред двете страни. „ Поздравявам министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за значимата и храбра крачка, която дружно направиха днес” написа във „ Фейсбук” Борисов. Външно също поздрави Гърция и Македония и направи ангажимента, че договорът няма да разреши териториални искания към нашата страна.

На 16.02.2018 година пред в. „ Труд “ дипломат Макаров е безапелационен: „ Руският президент Владимир Путин ще посети България за Освобождението! “ Това не стана. На 3 март пристигна съветският патриарх Кирил и сътвори скандал, обвинявайки българите в непризнателност към съветските освободители.

По Дарик Анатолия Макаров предвижда вероятно пътешестване на Путин до София през 2019 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР