В България чисто културно притежаването на жилище има приоритет в

...
В България чисто културно притежаването на жилище има приоритет в
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Банката, в зависимост от клиента, може да пред...

В България чисто културно притежаването на жилище има приоритет в трупането на фамилно благосъстояние. В северните страни избират да наемат, в Южна Европа избират да имат. Това съобщи в ефира на бТВ банкерът Левон Хампарцумян във връзка със стягането на разпоредбите за разпределяне на ипотечни заеми от Българска народна банка.

" Италианците наподобяват по-богати статистически от немците, тъй като италианците имат, а немците наемат ", разяснява още той.

По думите му " стопанската система на България върви нагоре, хората имат пари, от време на време се чудят какво да вършат, обикновено е, като стандартът пораства, да желаете да промените жилището, да вземем за пример в регион с по-добра урбанизация ".

Според него Българска народна банка " нищо ново не се пробва да направи, това са ограничения да се поохлади пазарът, те и в този момент са доста меки ограничения, нищо не е толкоз мощно, поскоро е рекомендация банките да внимават ".

Левон Хампарцумян за еврозоната: Щом ние не бързаме, за какво хората, които ще ни одобряват, да бързат?!

" Българска народна банка имат в арсенала си и по-твърди ограничения, те не виждат аргументи пазарът да е прегрял, някои анализатори имат по-различно мнение ", уточни още той.

" Може да станат по-високи условията за самоучастие, цената зависи от риска на кредитополучател. Колкото са по-високи вероятностите, толкоз по-нисък е заемът, лихвите са ниски, не би трябвало да се теглят заеми на ръба на това да могат да бъдат плащани, би трябвало човек да чака променливи лихви, всеки човек би трябвало да реши буфера си, от време на време банките ни пазят от самите нас ", изясни още Хампарцумян.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР