Посланик Ангел Ангелов и министър Буяр Османи обсъдиха двустранните отношения

...
Посланик Ангел Ангелов и министър Буяр Османи обсъдиха двустранните отношения
Коментари Харесай

Българският посланик в Северна Македония разговаря с Буяр Османи

Посланик Ангел Ангелов и министър Буяр Османи разискаха двустранните връзки сред България и Република Северна Македония, заяви Българска национална телевизия.

България остава отворена за открит и прагматичен разговор с Република Северна Македония, който да възвърне доверието сред двете страни и да засилва двустранното съдействие във всички сфери от съвместен интерес. Това обръщение на българската страна съобщи посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов на среща с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, която се състоя на 20 май 2021 година.

В рамките на диалога бе доказана българската национална позиция, че поддържането на добросъседски връзки и приемането в границите на процеса на разширение на нужните гаранции за осъществяване на Договора сред двете страни от 2017 година остават главен приоритет за България.

Министър Османи приветства прагматичния метод на служебното държавно управление на България за връщане на доверието сред двете страни и съобщи, че чака скорошна среща с българския външен министър Светлан Стоев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР