Посещението при лекаря може да ви информира за много неща,

...
Посещението при лекаря може да ви информира за много неща,
Коментари Харесай

Кога ще умрете вече ще предсказва компютър

Посещението при лекаря може да ви осведоми за доста неща, свързани с вашето здраве. Например може да научите дали имате високо кръвно налягане, дали би трябвало да се поставите на диета или пък да намалите пиенето.

В близко бъдеще даже и разходката до кабинета на вашия доктор може да ви бъде спестена. Учени създават огромен план, който единствено с бързо онлайн попълване на тест може да ви каже за всичко, което става с вашето тяло, и даже да дефинира почти времето, когато ще пристигна краят ви.

Звучи в действителност стряскащо, само че не това е задачата на групата английски откриватели, които са се заели да създадат една в действителност голяма база данни със здравословното положение на всеки британски пациент. За задачата те ще употребяват медицинските картони на жителите на Островното кралство.

Проектът на учените от Кралския медицински лицей е почнал преди четири години. Със събирането на данни за метода на живот, заболяванията и развиването на здравословното положение на голям брой британци за този интервал специалистите желаят да основат модел, който да може да предсказва предстоящата дълготрайност на живота. Акцент в плана се слага върху въздействието на дълготрайни здравословни условия върху пациентите и лекуването им.

Искаме да създадем софтуерни принадлежности, които да употребяват данните, които се събират рутинно от лекарите в страната. На базата на тази информация ние ще можем действително да предвидим продължителността на живот на средностатистическия британец, споделя ръководителят на плана професор Елена Кулинская.

Моделът е съвсем подготвен и сме доста покрай неговото практическо приложение, споделя още Килинская. Тя прибавя, че единственото, което към момента бави нейния екип, е сложното анализиране на подобен огромен размер от данни.

Професор Кулинская се надява, употребявайки статистическите трендове и създадения от нея модел, след близо десетилетие да може да спомага за значително нарастване на междинната дълготрайност на живота във Англия.

Това не е научна фантастика. Представете си, че водите гибелен за вашето здраве живот. Попълвате един бърз компютърен тест и виждате, че нещата вървят в гибелна посока за вас. Ако не вземете ограничения, скоро няма да сте сред живите.

Това в случай че не ви накара да посетите лекаря и да се погрижите за здравето си, просто няма кой да ви помогне. Точно и това е главната цел на нашия план – не да ви уплаши, а да ви помогне, споделя още създателят на амбициозния план.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР