Посещението на Джаред Къшнър в Йерусалим за популяризиране на неговия

...
Посещението на Джаред Къшнър в Йерусалим за популяризиране на неговия
Коментари Харесай

Ще оцелее ли мирният план на Тръмп в Израел?

Посещението на Джаред Къшнър в Йерусалим за разпространение на неговия кротичък проект за Близкия изток, наподобява, ненадейно загуби главната си тежест, откакто среднощната рецесия в израелската политика вкара страната в няколкомесечна предизборна акция. Това написа английският вестник The Guardian.
Без никакви гаранции, че другарски настроеното към американския президент Доналд Тръмп държавно управление на Бенямин Нетаняху ще остане на власт и след лятото, всеки прогрес, реализиран с Къшнър - шурей и консултант на Доналд Тръмп, е изложен на риск да бъде анулиран от идната израелска администрация.
След срещата с Къшнър в на 30 май в резиденцията си, Нетаняху омаловажи неуспеха на опитите си да образува държавно управление. " Макар и нощес да имахме малко събитие, това няма да ни спре ", сподели той пред кореспонденти. „ Ще продължим да работим дружно. Проведохме огромна, продуктивна среща, която удостоверява, че съюзът сред Съединени американски щати и Израел в никакъв случай не е бил по-силен. "
В опит да омаловажи политическия безпорядък и да насочи публичното внимание към неговата външнополитическа мощ - по-специално близкото му другарство с Тръмп - Нетаняху сподели публична карта на Държавния департамент на Съединени американски щати, за която той сподели, че Къшнър му я е дал, обновена, с цел да включи дълго чаканите Голанските възвишения като част от Израел. Тръмп надраска „ Хубаво “ на картата със стрелка, ориентирана към противоречивата зона.
Както беше направено по-рано тази година преди априлските избори, Вашингтон евентуално ще забави публикуването на детайлности за своя кротичък проект, до момента в който акцията завърши. Но в този миг Тръмп ще се приготвя за личната си акция за 2020 година и тогава ще бъде този, който не може да направи дълготрайни гаранции от името на страната си, добавя организация Фокус.
Палестинското управление към този момент отхвърли неразкрития проект на Вашингтон, цитирайки про-израелската пристрастност на Тръмп и повече забавяния за това, което американският президент назовава „ договорката на века “, може да я тласне в неопределеност.
" Сега е договорката от идващия век ", майтапи се палестинският договарящ Саеб Ерекат след среднощното разформироване на Кнесета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР