Посещението му е частноБританският крал Чарлз III пристига днес на

...
Посещението му е частноБританският крал Чарлз III пристига днес на
Коментари Харесай

Крал Чарлз III в Румъния на 5-дневна визита

Посещението му е частно
Британският крал Чарлз III идва през днешния ден на петдневно частно посещаване в Румъния, заяви Българска телеграфна агенция.

В първия ден от визитата си кралят ще бъде признат от президента Клаус Йоханис в двореца “Котрочени ”, а в края на визитата - на 6 юни, ще посети трансилванското село Вискри, където има парцел и фондация, подкрепяща запазването на културното завещание.

Медиите означават, че това е първото посещаване в чужбина на крал Чарлз III след коронацията му на 6 май. Той няма да бъде придружаван от брачната половинка си - кралицата консорт Камила, която предпочела да остане вкъщи.

Румънските медии пък показват, че пътуването Чарлз в Румъния съответствува с една от редките появи на по-малкия му наследник принц Хари във Англия. Херцогът на Съсекс, който живее в Съединени американски щати със брачната половинка си Меган, ще се върне в Лондон, с цел да свидетелства по дело, заведено против медийната група “Мирър ”.

Чарлз има минимум 10 парцела в Румъния, като първият - саксонска къща от XVIII век в трансилванското село Вискри, той купи през 2006 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР