Португалският колоездач Руи Коща от отбора на Интермарше спечели 15-ия

...
Португалският колоездач Руи Коща от отбора на Интермарше спечели 15-ия
Коментари Харесай

Руи Коща спечели 15-ия етап от колоездачната обиколка на Испания

Португалският колоездач Руи Коща от тима на Интермарше завоюва 15-ия стадий на Обиколката на Испания сред баските градове Памплона и Лекунбери. Етапът бе с дължина 158,5 км, а Коща преодоля пръв дистанцията с време 3:30.56 часа.

36-годишният Руи Коща, който е международен първенец от 2013, изпревари във финалния спринт германеца Ленард Кемна от отбора на Бора, както и колумбиеца Сантяго Буитраго от " Бахрейн ", с който португалецът се бе откъснал в последните километри.

Водачите в генералното класиране останаха в главната група от колоездачи, без да нападат.

Американецът Сеп Къс, който е водач, резервира алената фланелка, като продължава да има 1:37 минути преднина пред словенеца Примож Роглич и 1:44 минути пред датчанина Йонас Вингегор, който неотдавна завоюва " Тур дьо Франс " за втори следващ път. И тримата се състезават за отбора на Йъмбо-Висма.

Белгиецът Ремко Евенепул бе един от най-активните по време на 15-ия стадий, като непрекъснато атакуваше и в последна сметка приключи на четвърта позиция. Той заема 15-о място в генералното класиране, като е на цели 16:22 минути зад лидера Сеп Къс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,, TikTok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР