Португалия и Мексико завършиха наравно 2:2 в първия си мач

...
Португалия и Мексико завършиха наравно 2:2 в първия си мач
Коментари Харесай

Мексико измъкна точка от Португалия в Купата на конфедерациите

Португалия и Мексико приключиха наедно 2:2 в първия си мач от Купата на Конфедерациите. Двата тима изцяло оправдаха упованията да създадат внимателен мач и да не рискуват, откакто са посочени за любимци в своя поток. Португалците на два пъти повеждаха, само че все пак късни голове в двете полувремена ги лишиха от успеха.

Куарешма откри за европейските първенци в 35-ата минута, само че преди почивката Ернандес изравни за " ацтеките ". 4 минути преди края Соареш отново изведе португалците напред, само че в 92-ата минута Ектор Морено донесе точката за " ацтеките ".

Португалците започнаха с всички най-опитни футболисти в стартовия си съсав. Кристиано Роналдо, към който в последните 10 дни непрекъснато има звук, поведе европейския първенец с капитанската лента.

Иберийците бяха много внимателни в самото начало, до момента в който Мексико пое самодейността и обсади вратата на Руй Патрисио.

Все отново в 21-ата минута Португалия откри резултата посредством Пепе. Той добави удар на Роналдо, който се отби в гредата, само че попадението беше анулирано, откакто обстановката беше прегледана на видеоповторение.


© Reuters

Отмененият гол единствено засилва европейските първенци и в 35-ата минута те към този момент бяха напред в резултата. С едно придвижване Роналдо отстрани трима мексикански бранители по едно и също време и подаде на Куарешма, който излъга Очоа и вкара – 1:0!

В края на полувремето обаче иберийците позволиха гол, дело на Хавиер Ернандес. Чичарито се разписа с летящ плонж след хубаво центриране на Карлос Вела, 3 минути преди паузата.

Секунди по-късно Ернандес пропусна да вкара още един път, само че стреля доста неопределено.

След почивката темпото доста спадна, като мексиканците се прибраха в личната си половина и взеха решение да не подхващат непотребни опасности.

Португалия беше по-активния тим, само че Роналдо беше защитаван доста зорко. Капитанът на европейските първенци във всеки един миг имаше двама мексиканци към себе си и мъчно можеше да измисли нещо.


© Maxim Shemetov, Reuters

" Ацтеките " се прибраха прекомерно надълбоко в личната си половина и не оказваха съвсем никаква опозиция в пресирането на противника. Те сами се вкараха в пакост, като в последните минути пуснаха гол.

В 85-ата минута десният бек Седрик Соареш се оказа най-близо до топката и шутира мощно, топката се отби в тялото на Ектор Ерера и влетя в мрежата за повторно.


© Reuters

Тъкмо когато португалците се виждаха спечелили в мача, " ацтеките " още веднъж ги шокираха с късен гол. Джонатан дос Сантос центрира от корнер, а Ектор Морено скочи най-високо и вкара топката в мрежата.

Следващите мачове от група А са в сряда 21 юни. От 18.00 ч. Русия приема Португалия, а от 21.00 ч. Мексико се изправя против Нова Зеландия.

Класиране в група А

1. Русия 3 т.
2. Португалия 1
3. Мексико 1
4. Нова Зеландия 0
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР