Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналПаула Бадоса – Кристина Букса 6-1,

...
Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналПаула Бадоса – Кристина Букса 6-1,
Коментари Харесай

Паула Бадоса с нова наказателна акция в Щутгарт


Porsche Tennis Grand Prix, осминафинал

Паула Бадоса – Кристина Букса 6-1, 6-2

Паула Бадоса се класира за четвъртфиналите на WTA 500 шампионата в Щутгарт след нова безапелационен триумф, този път над Кристина Букса. След като в първи кръг в профил шестата сложена Дария Касаткина за по-малко от час, през днешния ден испанката имаше потребност от едвам 69 минути, с цел да в профил международната №77.

Следващото предизвикателство пред Бадоса обаче ще е доста по-сериозно – втората сложена Арина Сабаленка.

Бадоса направи единствено една двойна неточност против пет на Букса, като в това време бе доста по-резултатна при подаванията си (34-21). Шампионката на Индиън Уелс за 2021 година завоюва 79% от точките си на първи сервис (29/34) и осъществя пет от деветте си благоприятни условия за пробив (56%), до момента в който нейната съперничка оползотвори единствено един от своите шест брейкпойнта (17%).

Бадоса стартира доста добре и реализира ранен пробив, след което отрази два брейкпойнта и усили задатъка си на 3-0. Букса понижи изоставането си, само че международната №31 бързо си върна самодейността и даде единствено още две точки на сервис до края на сета, като в това време още веднъж проби и по този начин се наложи безапелационно с 6-1.

Четвъртфиналистката от Ролан Гарос 2021 продължи да господства и на процедура реши мача, като във втория сет поведе относително елементарно с 5-0. Букса бе решена да се бори до дъно и върна един от пробивите, само че преднината на Бадоса към този момент бе прекомерно огромна и тя завърши без напрежение мача, оформяйки крайното 6-1, 6-2 по-късно повече от час.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Дона Векич – Каролина Плишкова 2-6, 7-6(5), 6-7(5)

Кори Гоф – Анастасия Потапова 2-6, 3-6

Паула Бадоса – Кристина Букса 6-1, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР